Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Cytat: wojciech.rejniak w Czerwca 15, 2011, 08:33:18 amciekawe czy kamsoft udostępni jakiś mini gruperek za mini kwotę Stawiam, że będzie za 200.
ciekawe czy kamsoft udostępni jakiś mini gruperek za mini kwotę
1. CZy warto kupić gruper? tak - ułatwi sprawę zwlaszcza w typach świadczeń
2. srednio raz na kwartał będa zmiany bo nfz źle powyceniał procedury
3. KAsy nie ma, a nfz chce leczyć - jak ktoś chce mięć więcej płacone niż za 3,5 to musi cos zlecić, a nie jak do tej pory wizyta recepturowa za 4 pkt bo zapytano pacjenta czy dobrze się czuje
Od poniedziałku rozpoczęły się szkolenia w Olsztynie. Był już ktoś na nim, może by coś napisał bo nie wiem czy jutro jechać, mam tyle roboty, że szok
- kompleksówka raz w życiu na dany "problem zdrowotny" - co Pani tłumaczyła, że "problem zdrowotny" może obejmować kilka kodów ICD10 ale oczywiście nie potrafiła podać podstawy prawnej ani żadnego zestawienia tych "problemów"
- w przypadku świadczeń które kiedyś mogły być wykazywane z krotnością (jakieś badania czy zabiegi bodajże), teraz można rozliczyć tylko 1 w danym dniu (czyli kolejne pacjent ma gratis ..)
- jeżeli chcemy rozliczyć kompleksówke do której potrzebne są różne badania ze skierowań to pacjent może nawet kilka razy być u lekarza i dopiero ostatnią wizytę możemy wykazać (kolejne gratisy..) - ciekawe czy nie można by tego ugryźć tak, żeby wcześniej wystawiać specjalistyczne za 3,5 ale bez wykazania badań a badania zebrać i wykazać dopiero z kompleksówką (oczywiście trzeba uważać, żeby specjalistyczna miała większy odstęp przed kompleksową niż 30dni) bo jak nie to .. ja bym kompleksówki wykazywał z przedziałem dni w których się cała "akcja" odbywała - w końcu taka jest prawda, że porada i cały proces diagnostyczny trwał od - do.
I tutaj pojawia się najważniejsze pytanie. Co jeżeli pacjent nie wróci do nas z wynikami badań?Dostaniesz fakturę do zapłacenia za badania a nie możesz wykazać żadnej wizyty?
Zależy czego ma być ta biopsja.