Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
co to za kategoria osoby itp.
Ja tam nie znalazłam rodzaju formularza UE (mogę się tylko domyślać, że to akurat jest emeryt). Nie jest ono potrzebne?
I jeszcze jedno - przy próbie zmiany uprawnienia na unijne program nie pozwala mi zapisać tych zmian ze względu na to, że pacjent miał świadczenia wykazywane ze 'zwykłym' ubezpieczeniem. A z tym to już nie wiem, co mam zrobić...
Podstawy prawnej nie ruszasz,zaznaczasz jedynie CUDZOZIEMIEC, instytucja właściwa i dalej całe poświadczenie, tak jak okna zaczną wyskakiwać.
Czasami program nie może zapisać zmian, choć wszystkie dane są prawidłowe,ja kasuję takiego pacjenta i wpisuję na nowo- działa.
Na wszelki wypadek w tym miesiącu jeszcze zrobię po staremu tj. dodam nowych pacjentów bez peselu.Ale na przyszłość chcę pozmieniać te modele naliczania. Nawet kliknąłem przycisk, ale wyskoczył komunikat, żeby zrobić kopię bezp. Tzn że to tak długo trwa? No i rozumiem, że na SZOI też to muszę zrobić?