Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
W takim razie co robić? Zostawić to. Wygenerować raport statystyczny i wysłać do NFZ?Czy trzeba zakładać drugi temat?
Witam, jak przedstawia się sprawa wpisywania kodów ICD 9 jeśli teraz trzeba tworzyć cykle? musi być wpisany kod ICD 9 dla każdego dnia i każdej usługi osobno?
Cytat: łcm lubań w Lutego 07, 2011, 13:22:05 pmMoim zdanie zaznaczając "cykl" patrzymy na daty,jezeli pacjent ma 5 zabiegów na jednym skierowaniu i wszystkie wykonywane są w tych samych dniach np: 11.01-24.01 to owszem wykazujemy 1 cykl z data koncową 24.01 (10 dni), ale jezeli ktorys z zabiegow zaczyna pozniej np zabieg B (18.01 - 31.01) to nalezy przy zabiegu B zaznaczyc kolejny cykl z data 31.01.Byc moze sie mylę,nie wiem PozdrawiamKasia:)jestem za, skoro Fundusz finansuje 10 dni zabiegowych w cyklu to 11 dzień trzeba wsadzić w nowy cykl.Fajna zabawa, źle przygotowana zmiana w rozliczaniu, tysiące interpretacji, mętne i sprzeczne wyjaśnienia samego NFZ, odsyłanie do Zarządzeń, z których nic nie wynika.
Moim zdanie zaznaczając "cykl" patrzymy na daty,jezeli pacjent ma 5 zabiegów na jednym skierowaniu i wszystkie wykonywane są w tych samych dniach np: 11.01-24.01 to owszem wykazujemy 1 cykl z data koncową 24.01 (10 dni), ale jezeli ktorys z zabiegow zaczyna pozniej np zabieg B (18.01 - 31.01) to nalezy przy zabiegu B zaznaczyc kolejny cykl z data 31.01.Byc moze sie mylę,nie wiem PozdrawiamKasia:)
Skoro nikt nie będzie sprawdzał to czy pacjentach przechodzących mogę machnąć sobie dwa cykle?
odnośnie tych cykli, pytam dlatego bo gdy poprawiałem usługi tworząc cykle, poprawiłem na próbę 2 osoby (każda po 4 zabiegi przez 10 dni) i zwyczajnie zapomniałem o kodach icd, w tych zapisach zostały te które były tam na początku np. prądy interferencyjne i po generacji na SZOI pokazało mi zero błędów no ale wiadomo, że ktoś może sobie o tym przypomnieć później. Czyli jeśli mam osobę 10 dni x 4 zabiegi dziennie to w tabeli icd 9 będę miał 40 wpisów? i jeszcze jedno, u części osób mam np. 2 laseroterapie w ciągu jednego dnia, po wpisaniu kodów icd kspps pokazało mi ostrzeżenie ze kody icd 9 sie powielają (wpisuje kod icd dla każdego zabiegu osobno), zmiany zaakceptowałem, rozumiem ze na szoi nie będzie z tym problemu?
Witam,Poprawiam cykle w module rehabilitacja i wykonuję to w taki oto sposób:Wyszukuję pacjenta klikam na tą osobę - usuwam produkt jednostkowy - wciskam przycisk - Filtruj następnie dodaję cykl i wciskam - zamień cykl i dodaje mi dane dla tego danego pacjenta na wszystkie zabiegi.Ale potem aby wrócic do pełnej listy pacjentów ponownie wciskam filtruj i wtedy program zawiesza się na ok 2 min aż wyświetli całą listę pacjentów i bedę mogła powtórzyć tą procedurę poprawiania dla kolejnych pacjentów. Czy wykonuję to właściwie?