Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Zbiorczy osobi??cie wprowadzam rÄ?cznie bo to autouzupe??nianie jako?? nigdy mnie nie przekona??o.
Powprowadzalem na probe dla lekarza kilka porad w module POZ od 100101 - 100106 i probowalem dodac raport zbiorczy, a tu niespodzianka "Brak porad dla danego Platnika" - bede wdzieczny za wskazowki
Rozumiem , ze zalacznik nr 4 recznie
moze to niedorobka wersji 2.4 ?
Poniewa?? filtry wiekowe w PPS wg mnie nie dzia??ajÄ? prawid??owo nie ruszamy ich.
Cytat: Micha?? w Kwietnia 06, 2008, 14:53:40 pmPoniewa?? filtry wiekowe w PPS wg mnie nie dzia??ajÄ? prawid??owo nie ruszamy ich.Dlaczego tak uwa??asz? WykonujÄ?c aktywacjÄ? z wykorzystaniem filtr??w wiekowych a nastÄ?pnie ponowne wciskajÄ?c kontrolÄ? nie ujzymy komunikatu o b??Ä?dnie zaaktywowanych deklaracjach...ZresztÄ? do kt??rego przedzia??u wiekowego podepniemy deklaracjÄ? jest niewa??ne. Fundusz robi to samodzielnie, ponadto przypisuje deklaracje do punktu umowy zwiÄ?zanego z cukrzycÄ? i chorobami uk??Ä?du krÄ???enia...
jeszcze raz twierdzÄ? ??e to co zaaktywujemy (chodzi mi o przedzia??y wiekowe) nie ma znaczenia.
po drugie: je??li pobierasz wszystkie zwrotne raporty (dwa sÄ? z datÄ? weryfikacji list POZ i jeden z wcze??niejszÄ?) to po zaimportowaniu tego z datÄ? wcze??niejszÄ? (potwierdzenie deklaracji) przeaktywujÄ? Ci siÄ? wszystkie deklaracje w taki spos??b jak przyporzÄ?dkowa?? sobie fundusz. je??li NFZ podepnie sobie jakie?? deklaracje do punktu zwiÄ?zanego z cukrzycÄ? to po wczytaniu tego raportu w PPS zrobi siÄ? dok??adnie to samo.