Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Chciałabym się tylko upewnić czy dobrze rozumiem:Jeśli pacjent rozpoczął zabiegi 25.01 2011 a skończy je w lutym to nie podaję daty zakończenia cyklu, ponieważ nie wiem kiedy pacjent dokładnie je skończy.Więc wysyłam raport statystyczny za styczeń , gdy bedę rozliczać tego pacjenta w lutym wyszukuję ponownie jego cykl i dopiero wtedy wpisuję datę zakpończenia cyklu?Czy w lutym uzupełniam to jako nowy cykl.
rehmonia Dzisiaj o 07:44:16Chciałabym się tylko upewnić czy dobrze rozumiem:Jeśli pacjent rozpoczął zabiegi 25.01 2011 a skończy je w lutym to nie podaję daty zakończenia cyklu, ponieważ nie wiem kiedy pacjent dokładnie je skończy.Więc wysyłam raport statystyczny za styczeń , gdy bedę rozliczać tego pacjenta w lutym wyszukuję ponownie jego cykl i dopiero wtedy wpisuję datę zakpończenia cyklu?Czy w lutym uzupełniam to jako nowy cykl.CytujTak, dokładnie tak jak piszesz.
Tak, dokładnie tak jak piszesz.
W Informacji dotyczącej zasad sprawozdawania świadczeń rozliczanych w roku 2011 w punkcie 2.2 REH (FIZJOTERAPIA AMBULATORYJNA) widnieje zapis:"Wykonane świadczenia powinny być codziennie zarejestrowane w systemie sprawozdawczym".Zapis "CODZIENNIE" dotyczy sprawozdawania zrealizowanych świadczeń z dokładnością do dnia realizacji, a nie ich codziennej ewidencji w systemie informatycznym i przesyłania do POW NFZ.
Cytujrehmonia Dzisiaj o 07:44:16Chciałabym się tylko upewnić czy dobrze rozumiem:Jeśli pacjent rozpoczął zabiegi 25.01 2011 a skończy je w lutym to nie podaję daty zakończenia cyklu, ponieważ nie wiem kiedy pacjent dokładnie je skończy.Więc wysyłam raport statystyczny za styczeń , gdy bedę rozliczać tego pacjenta w lutym wyszukuję ponownie jego cykl i dopiero wtedy wpisuję datę zakpończenia cyklu?Czy w lutym uzupełniam to jako nowy cykl.CytujTak, dokładnie tak jak piszesz.Bartosz: Podoba mi się jedna odpowiedź na dwa różne pytania:)
REH - "WYKONANE ŚWIADCZENIA POWINNY BYĆ ZAREJESTROWANE W SYSTEMIE SPRAWOZDAWCZYM ODRĘBNIE DLA KAŻDEGO DNIA" ?? co mają konkretnego na myśli... w programie wpisywać oddzielnie każdy dzień co za tym idzie nie zaznaczanie od daty do daty... Sama już się gubię !!!!!!!
nie wiem czy ktos zauwazyl, że podczas wprowadzania świadczenia wszystko potrzebne dodane + (wypełnony cykl) dodaje kolejny dzien przez ALT+F2 zmianiam date (cykl jest podany) dodaje poszczególne dane ICD10, ICD9 i procedure zatwierdzam to wszystko przyciskiem OK. Wchodze na dzien co przed chwila wprowadziłem i patrze a cyklu nie ma. Ma ktoś ten sam problem ?
Napiszcie mi lepiej jak to puścić z excela żeby było ok