Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
O dziwo mi przeszło te 3x 1:1, 1x zabiegi fizykalne
Tak, przechodzą różne ICD-9.Dopisane mam w BUM ICD-9 w statystycznych i w rozliczeniowychi nie zawracam sobie głowy podczas wpisywania. Też tak radzę Wam.egol
Ja to samo mam, a najlepsze było to jak po latach się ktoś skapnął że do zabiegów podpinała się do zabiegów procedura 89.00, w sumie czemu nie, w czasie zabiegu udzielić porady
Cytat: Nyahaha w Lutego 09, 2022, 12:33:09 pmJa to samo mam, a najlepsze było to jak po latach się ktoś skapnął że do zabiegów podpinała się do zabiegów procedura 89.00, w sumie czemu nie, w czasie zabiegu udzielić porady 89.00 to porada lekarska więc nie bardzo..Chciałem wam tu wrzucić screeny jak wpisałem (w Rozliczenia->Świadczenia) dwóch pacjentów za 1.02 na próbę ale coś import załączników nie działa :-/Pierwszy pacjent wpisane statystyczne 19,76,70,36,36 (+procedurki ICD9 sparowane w BUM) i do tego rozliczeniowe 88,88,88,85,89.Drugi pacjent wpisane statystyczne 33,43,16,35,35 (+ICD9) + rozliczeniowe 4x88 (jeden produkt z krotnością 4) i 85.Oba przypadki przeszły prawidłowo walidację i weryfikację w NFZ!Jako, że wpisywane to było "po staremu" w Rozliczenia->Świadczenia to całość cyklu obejmuje jeden zestaw świadczeń.Próbowałem dzisiaj z fizjoterapeutami moduł Rehabilitacja, ale jak dla nich to jest póki co dramat, bo zupełnie inaczej trzeba podejść do sprawozdawczości.Dla mnie od strony rozliczeniowej też jest meksyk bo moduł Rehabilitacja tworzy tyle zestawów świadczeń ile jest produktów..a skoro każdy produkt w tym nowy rozliczeniowy ma osobny zestaw to pewnie i w nich muszą być ICD9 tak jak piszecie.Podpowie mi ktoś jak w tym je#$m module Reh wybierać typ harmonogramu przyjęć na który rejestrujemy dany zabieg?Bo póki co dla produktów z poprzednich dni wpieprza mi się sam "na bieżąco" a dla dat z przyszłości "kontynuacja leczenia".I każda jedna pozycja osobno w AP-KOLCE.. jprd.. to już się nie dziwię, że Kolce co chwilę zdychają.. ale to akurat wymysł NFZ :-/Pozdrawiam
Mnie tylko jedno przychodzi na myśl, w Somedzie moduł Rehabilitacja(24) taki terminarz dla rehabilitacji, Rehabilitacja>Planowanie i tam potem ustalają zabiegi i zastanawiam się czy tam nie dodać dodatkowo tych rozliczeniowych produktów i w terminarzu by się znalazły te produkty rozliczeniowe, niby bezsens by to było w terminarzu ale już przy wykonaniu zarezerwowanych usług byłoby na przyszłość mniej klikania.Sprawdziłem sobie tą funkcję co wprowadzili, takie sobie i nawet nie wiem czy mi w czymś pomoże. A mnie interesuje tylko podmiana produktów już zarezerwowanych wpisanych usług.