Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Cytat: mpi w Grudnia 30, 2014, 21:18:21 pmJaka integracja? Jaka integracja?Właśnie dziś sobie myślałem, że brakuje mi jeszcze dwóch systemów do pełnej 10tki.1. - system informatyczny świadczeniodawcy (np. KS-PPS)2. - system do sprawozdawania itd... (SZOI lub portal świadczeniodawcy)3. - system do pobierania recept (SNRL)4. - ewuś5. - SIMP6. - DILO7. - system do ofertowania/wnioskowania (NFZ-KO)8. - ZIPteraz9. - aplikacja do kolejek w czasie rzeczywistymno i brakuje mi jeszcze jednego do pełni szczęścia...10 będzie RUM nie ten na sylwestra ale rejestr usług medycznych jak wejdzie e-dokumentacja
Jaka integracja? Jaka integracja?Właśnie dziś sobie myślałem, że brakuje mi jeszcze dwóch systemów do pełnej 10tki.1. - system informatyczny świadczeniodawcy (np. KS-PPS)2. - system do sprawozdawania itd... (SZOI lub portal świadczeniodawcy)3. - system do pobierania recept (SNRL)4. - ewuś5. - SIMP6. - DILO7. - system do ofertowania/wnioskowania (NFZ-KO)8. - ZIPteraz9. - aplikacja do kolejek w czasie rzeczywistymno i brakuje mi jeszcze jednego do pełni szczęścia...
10-ta jest Centralna Baza Endoprotezoplastykhttps://aplikacje.nfz.gov.pl/cbe/Help/index.html?centralna_baza_endoprotez.htm
8. Świadczeniodawca, który stwierdził nowotwór złośliwy obowiązany jest do elektronicznego zgłoszenia Karty Zgłoszenia Nowotworu Złośliwego bezpośrednio do Krajowego Rejestru Nowotworów, zgodnie z art. 32a ust. 5 ustawy.
Warto włączyć sobie powiadomienia o różnorakich komunikatach na maila. Z reguły działają (Admin->Alerty).
Używamy, tzn lekarze po zdiagnozowaniu nowotworu zgłaszają. Ale u nas to jest tak, że nie może każdy tylko lekarz lub asystent ale asystent może robić tylko szkic a lekarz zatwierdza.
Lekarz i asystentka załatwia to (teraz) tylko elektronicznie. (lekarz musi dopisać do siebie swoja asystentkę podając jej PESEL)Nadal nie wiem jak oni usera weryfikują, bo dostałem konto w czasie ok 1 godziny.