Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Kolejki prowadzone w czasie rzeczywistym w aplikacji udostępnionej przez NFZAOS (od 1 kwietnia 2015)- świadczenia w zakresie onkologii,- świadczenia w zakresie ortopedii i traumatologii narządu ruchu,- świadczenia w zakresie kardiologii,- świadczenia w zakresie endokrynologii.
Ciekawa sprawa tymi kolejkami online "just in time"
Jaka integracja? Jaka integracja?Właśnie dziś sobie myślałem, że brakuje mi jeszcze dwóch systemów do pełnej 10tki.1. - system informatyczny świadczeniodawcy (np. KS-PPS)2. - system do sprawozdawania itd... (SZOI lub portal świadczeniodawcy)3. - system do pobierania recept (SNRL)4. - ewuś5. - SIMP6. - DILO7. - system do ofertowania/wnioskowania (NFZ-KO)8. - ZIPteraz9. - aplikacja do kolejek w czasie rzeczywistymno i brakuje mi jeszcze jednego do pełni szczęścia...
Informacja z NFZ - aplikacje mają działać z opóźnieniem (czyli nie od 01.01 2015) w związku z czym pierwsze wolne terminy przekazujemy exelkiem
na 3 slajdzie jest na czerwono:rozporządzenie MZ z dnid 18 grudnia 2014 roku zmieniające rozporządzenie w sprawie niezbędnych informacji (...)tylko że za nic nie mogę znaleźć tego rozporządzenia w opublikowanych Dz.U.
Oczywiście komunikat będzie na SZOI, dostępny dopiero po zalogowaniu, żeby nie za łatwo było go znaleźć...
U nas twardo stoją przy kolejce w XML. Pewnie 5-go stycznia jak stwierdzą że SZOI nie jest przygotowane to ok 15:00 ogłoszą, że w związku z problemami występującymi po stronie świadczeniodawców w trybie pilnym tj do końca dzisiejszego dnia należy przesłać kolejkę w excelu. Oczywiście komunikat będzie na SZOI, dostępny dopiero po zalogowaniu, żeby nie za łatwo było go znaleźć...
Cytat: mpi w Grudnia 31, 2014, 09:21:37 amOczywiście komunikat będzie na SZOI, dostępny dopiero po zalogowaniu, żeby nie za łatwo było go znaleźć...Warto włączyć sobie powiadomienia o różnorakich komunikatach na maila. Z reguły działają (Admin->Alerty).