Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
no to już w ogóle rewelacja, teraz wykazywałam w21 i zlecałam badania...wracał czasem nie wracał ale 6 pkt zawsze wpadłoa teraz mam wykazywać wizytę początkową za którą nie zobacze ani grosza i na niej zlecac badania które już z pacjentem mogą nie wrócić i to jeszcze na sój koszt ?
czy lekarz laryngolog od 1 stycznia 2015 r/ nie wykazuje już porad pierwszorazowych>>>zgodnie z załącznikiem 5a w poradni otol, okulist, ort i innych nie ma już porad pierwszorazowych ?
czyli najpierw jest porada początkowa , potem jest porada pierwszorazowa od w40 do w50, a potem woadczenia specjalistyczne poszczególnych typów???/
Cytat: PaulinaSz w Grudnia 30, 2014, 14:43:33 pmczy lekarz laryngolog od 1 stycznia 2015 r/ nie wykazuje już porad pierwszorazowych>>>zgodnie z załącznikiem 5a w poradni otol, okulist, ort i innych nie ma już porad pierwszorazowych ?Wszystko zgodnie z załącznikiem nr 1a. Tam jest wszystko zaznaczone, kto jakie zakresy może wykonywać. Jak ktoś nie ma zakresu skojarzonego z wizytami pierwszorazowymi nie może świadczeń dla pacjentów pierwszorazowych wykazywać wcale. Nie ma ich nawet w umowie.