Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Uzgodnijmy to raz a dobrze!Jeżeli sprawdzasz pacjentów przez Portal eWUŚ to nie masz sobie spisywać kodów które Ci się dla potwierdzeń wyświetlą tylko masz pobrać potwierdzenie (jest tam klawisz). Pobrane pliki potwierdzeń zapisuj sobie w bezpiecznym miejscu i potem z wykupioną opcją importu będziesz je mogła zaimportować do PPSa!Ręcznie spisanych kodów NIE będzie się dało wpisać do programu (takie info na dziś).Jedno sprawdzenie w eWUŚ = Jeden plik XML z potwierdzeniem!!!
...a tak w ogóle to nikogo nie martwi np. to, że wraz z erą eWUŚ skończy się (czasem to się zdarza chyba wszystkim) zmienianie daty, wsteczne jakieś ustalenia itp. w mojej Poradni, dość specyficznej takie rzeczy z różnych przyczyn miały miejsce, nie mówiąc juz o pomyłkach....
Ja bym brał dokumenty ubezpieczeniowe zamiast sprawdzać w ewuś codziennie.
Oświadczenie składane jest na konkretny dzień.Można wpisać daty od do ale w przypadku opisanym w wyjaśnieniach.
Cytat: Paweł w Stycznia 01, 2013, 17:48:54 pmJa bym brał dokumenty ubezpieczeniowe zamiast sprawdzać w ewuś codziennie.A ja mam takie pytanie Czy można by wziąść oświadczenie w przypadku opieki długoterminowej raz w miesiacu od pacjenta z wpisanymi datami od 1 do 31 udzielania świadczeń?Z jakiego powodu oświadczenie miał by byc brane cześciej?Czy w innych zakresach nie mozna by tak zrobić?Czy jest może gdzieś powiedziane że oświadczenie ma być brane na każdy dzień tak jak sprawdzenie w EWUś?
Cytat: foti w Stycznia 02, 2013, 22:29:23 pmCytat: Paweł w Stycznia 01, 2013, 17:48:54 pmJa bym brał dokumenty ubezpieczeniowe zamiast sprawdzać w ewuś codziennie.A ja mam takie pytanie Czy można by wziąść oświadczenie w przypadku opieki długoterminowej raz w miesiacu od pacjenta z wpisanymi datami od 1 do 31 udzielania świadczeń?Z jakiego powodu oświadczenie miał by byc brane cześciej?Czy w innych zakresach nie mozna by tak zrobić?Czy jest może gdzieś powiedziane że oświadczenie ma być brane na każdy dzień tak jak sprawdzenie w EWUś?Na forum DOWNFZ pracownik OW (pani DanutaN) napisała w tej sprawietak:http://forum.nfz-wroclaw.pl/index.php/topic/14353-ewus-uwagi-pytania/page__view__findpost__p__90305
Po 17 próbach odczytania kodu z obrazka założyłem konto. Może je zatwierdzą to się dowiem co tam napisali Najlepsze przy rejestracji - zaznaczasz "Nie jestem świadczeniodawcą" i twardo: "numer świadczeniodawcy i numer instalacji nie może być puste"Masakra jakaś
Niektóre zasady weryfikacji prawa do świadczeń:Odnośnie świadczeń udzielanych długookresowo takich jak np. tlenoterapia i dializoterapia otrzewnowa obowiązuje zasada: 1. Przy kwalifikacji,2. Przy wizytach kontrolnych3. Na początku każdego okresu sprawozdawczegoW przypadku SPO i OPH ? sprawdzamy na moment przyjęcia do opieki oraz na początku każdego miesiąca objęcia opieką.