Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
SUPPORT ze strony KAMSOFTU---> nie ??artujcie TRAGICZNY --->nie do??Ä? ??e kupuje siÄ? licencje---> TOTALNA OLEWKA z ich strony... trzeba ich nekac telefonami ??eby cokolwiek zrobili/pomogli ..
A mo??e odinstaluj tego firebirda i postaw sobie nowego PPS-a.Cytat: michas100 w Listopada 21, 2009, 11:57:47 amSUPPORT ze strony KAMSOFTU---> nie ??artujcie TRAGICZNY --->nie do??Ä? ??e kupuje siÄ? licencje---> TOTALNA OLEWKA z ich strony... trzeba ich nekac telefonami ??eby cokolwiek zrobili/pomogli .. Podobno za pi??cet mozna wszystko zrobiÄ?.
Zainstalowa??em za TwojÄ? rada teraz ??miga na firebirdzie 1.5 i teraz moje pytanie jak wg. Was zmieniÄ? firebirda na 2.0 prosze o radÄ? tak step by step ??ebym nie pope??ni?? b??edu...na tym firebirdzie 1.5 uruchamia siÄ? za ka??dym razem nawet po restarcie komputera jednak trzeba go zmienic na firebird 2.0
Cytat: michas100 w Listopada 21, 2009, 13:33:46 pmZainstalowa??em za TwojÄ? rada teraz ??miga na firebirdzie 1.5 i teraz moje pytanie jak wg. Was zmieniÄ? firebirda na 2.0 prosze o radÄ? tak step by step ??ebym nie pope??ni?? b??edu...na tym firebirdzie 1.5 uruchamia siÄ? za ka??dym razem nawet po restarcie komputera jednak trzeba go zmienic na firebird 2.0Zmiana Firebirda 1.5 na 2.0 -> http://forumpps.pl/index.php?topic=836.0
Witam postanowi??em napisac o problemie pobierania numeru stanowiska.W moim przypadku ks-pps omija ten b??ad po kilkukrotnym jego ??adowaniu NIGDY nie moge w??Ä?czyc programu za pierwszym razem! dzia??am obecnie na FIREBIRD 2.0 jednak przy instalacji aby wog??le mog??a byÄ? przeprowadzona z p??ytki jakÄ? dostarczy?? mi kamsoft potrzebnie jest ??rodowisko firebird 1.5 bo inaczej b??Ä?d i instalka staje (BTW bardzo przykre ??e tak jest i denerwujace) po instalce odinstalowanie firebirda 1.5 i instalacja 2.0 po reboocie komputera w??a??nie problem z uruchomieniem ksppsa za 1 razem! Rada jakÄ? daje kamsoft na to to podmiana pliku midas.dll-od nich dostarczonego do lokacji C:\WINDOWS\SYSTEM32 ---> g??w*** to daje i problem nadal wystÄ?pujeRada forum sprawdzenie w rejestrze windowsa (regedit) numeru stanowiska---> numer podana jest wartosÄ? binarna "1" i tyle nie wiem co tu zmienic raczej NIC ProszÄ? o radÄ? i z g??ry dziekujePS osobiste odczucia w obs??udze programu KOSZMARNE jest tyle firm co potrafiÄ? zrobiÄ? porzÄ?dne programy ksiegowe gdzie dzia??ania na bazach sÄ? jeszcze bardziej skomplikowane a tu TAKI KWAS i to w 21wieku. SUPPORT ze strony KAMSOFTU---> nie ??artujcie TRAGICZNY --->nie do??Ä? ??e kupuje siÄ? licencje---> TOTALNA OLEWKA z ich strony... trzeba ich nekac telefonami ??eby cokolwiek zrobili/pomogli .. no po prostu dzia??aja jak chcÄ? bo sa w??asciwie monopolistÄ?!!!Wracajac do tematu czy wie kto?? jak usunac ten prozaiczny problem pobrania numeru stanowiska przy ??adowaniu ksppsa tak ??eby w??Ä?cza?? sie za pierwszym razem a nie za n-tym??z powa??aniemMicha?? G.
a nie pro??ciej jest pobraÄ? aktualnÄ? wersjÄ? instalacyjnÄ? ze strony kamsoftu? ona jest z firebirdem 2.0.Pr??bujesz czystego PPSa zainstalowaÄ? czy ju?? masz program od dawna? Pytam bo co?? mi siÄ?tu nie zgadza... przej??cie na 2.0 by??o do??Ä? dawno temu, wiÄ?c czemu teraz instalujesz starÄ? instalkÄ? z 1.5 i uaktualniasz firebirda?
widaÄ? ??e pps ewidentnie Tobie nie pasuje...proponuje odej??Ä? od pps i zakupiÄ? program innej firmy
Cytat: miszol w Listopada 21, 2009, 15:33:07 pmwidaÄ? ??e pps ewidentnie Tobie nie pasuje...proponuje odej??Ä? od pps i zakupiÄ? program innej firmyPolecam DjEryk ~ to dopiero dostaniesz sza??u :pPozdroZibi