Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: mpi w Stycznia 05, 2010, 17:33:51 pmPamiętasz - niedawno pisaliśmy o wizytach patronażowych. Ty i Michał musicie wysyłać pełne dane w przypadku noworodków bez nr pesel. Ja cały czas wysyłam po staremu.Teraz Ty masz te same błędy co ja jako informacje. Czyżby nie tylko Oddział ale i każda osoba weryfikująca rządziła się swoimi prawami? Nie miałem czasu się dzisiaj temu dokładnie przyjrzeć, ale ja też mam je jako błędy. Jutro będę wnikał w temat.
Pamiętasz - niedawno pisaliśmy o wizytach patronażowych. Ty i Michał musicie wysyłać pełne dane w przypadku noworodków bez nr pesel. Ja cały czas wysyłam po staremu.Teraz Ty masz te same błędy co ja jako informacje. Czyżby nie tylko Oddział ale i każda osoba weryfikująca rządziła się swoimi prawami?
Przyjrzałem się temu i u mnie jest jeszcze dziwniej. Ten sam kod błędu, ta sama nazwa błędu i część występuje jako błąd (ok. 20) a część jako informacja (ok 300). Błędy to osoby pełnoletnie, natomiast informacje to w większości dzieci, ale są też osoby pełnoletnie, czyli wiem, że nic nie wiem.
mpi jak to nie ma w POZ wpływu na finanse. Usługa patronażowa u dzieci jest płatna przecież.
(...)Mnie najbardziej wkurza/niepokoi watek umieszczenia w wielkopolsce elektronicznych umow POZ po 27 stycznia (w zwiazku z kopiowaniem zeszlorocznych - pomysl PZ) Na pewno okres sprawozdawczy za styczen ulegnie przedluzeniu, ale jakos nie usmiecha mi sie wklepywania tysiaca uslug dla jednego lekarza (bo w moim przypadku ja to bede w styczniu po nocach robil, a nie pielegniarka).
świadczenia można wprowadzać jeżeli masz wersje 2010.0.0.0 lub starsząhttp://forumpps.pl/index.php?topic=2057.0
EDIT: dostałem też do świadczeń w umowie PSY. Poniedziałek zapowiada się interesująco.
Zażadał dokument potwierdzający ubezpieczenie ponieważ on musi numer dokumentu wpisać do CWU bo inaczej nie da rady poprawić.