Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Stara??am siÄ? sprawozdaÄ? bez dokumentu uprawniajÄ?cego, ale i tak nadal mam b??Ä?d importu. Oni ciÄ?gle mnie informujÄ?, ??e widzÄ? wiele podstaw ubezpiecze??.Mimo wszystko bardzo dziÄ?kujÄ? za pomoc.
Cytat: abc w Października 27, 2009, 10:32:52 amStara??am siÄ? sprawozdaÄ? bez dokumentu uprawniajÄ?cego, ale i tak nadal mam b??Ä?d importu. Oni ciÄ?gle mnie informujÄ?, ??e widzÄ? wiele podstaw ubezpiecze??.Mimo wszystko bardzo dziÄ?kujÄ? za pomoc. Moim zdaniem to ??e w raporcie jest wiele podstaw ubezpieczenia nie ma nic do rzeczy.
Ale opis b??Ä?du jest nastÄ?pujÄ?cy:B??Ä?d nr: 50301057 - "przekazano niew??a??ciwy rodzaj dokumentu wzglÄ?dem tytu??u uprawnie?? (I)" nie ma tu mowy nic o nadmiarowo??ci danych w elemencie <uprawnienie>. A pr??bowa??e?? przes??aÄ? raport, kt??ry zawiera jednÄ? podstawÄ? ubezpieczenia? Za??o??Ä? siÄ? ??e wysy??ajÄ?c taki raport dostaniesz taki sam b??Ä?d. Co wiÄ?cej wysy??am ??wiadczenie pacjent??w ubezpieczonych lub UE z wieloma podstawami ubezpieczenia i nie dostajÄ? b??Ä?du tego typu.
Problem rozwiÄ?zany:)
Powinno wystarczyÄ?, ??e problem rozwiÄ?zany Nie zag??Ä?biajmy siÄ? w szczeg????y
...a?? kolega abc ...
Cytat: pav w Października 28, 2009, 17:17:12 pmPowinno wystarczyÄ?, ??e problem rozwiÄ?zany Nie zag??Ä?biajmy siÄ? w szczeg????y A mnie to np. interesuje.Kole??anka wysy??ajÄ?c raport z ks-pps ma podobnie.Z tego co z niÄ? rozmawia??em to dla ka??dego pacjenta ma wpisane uprawnienie tylko raz a w raporcie statystycznym pokazuje np 3 razy. I ca??e ??wiadczenie jest wywalane z powodu tego "I". <uprawnienie nfz:id-upraw="4" panstwo="PL" tytul-uprawn="U"> <podmiot-fin> <nfz-min kod="10"/> </podmiot-fin> <dokument> <karta numer="XXXXXXXX"/> </dokument> </uprawnienie> <uprawnienie nfz:id-upraw="3" panstwo="PL" tytul-uprawn="I"> <podmiot-fin> <nfz-min kod="10"/> </podmiot-fin> </uprawnienie> <uprawnienie nfz:id-upraw="2" panstwo="PL" tytul-uprawn="U"> <podmiot-fin> <nfz-min kod="10"/> </podmiot-fin> <dokument> <karta numer="XXXXXXX"/> </dokument> </uprawnienie>
No to musisz zaczekaÄ? a?? kolega abc ??askawie zdradzi nam tajemnicÄ? rozwiÄ?zania tego problemu.
Cytat: pav w Listopada 04, 2009, 14:42:07 pm...a?? kolega abc ...kole??anka r??wnie?? czekam na rozwiÄ?zanie. W moim przypadku 2 kobiety okaza??y siÄ? ubezpieczone (pomimo ??e twierdzi??y inaczej) ale na przysz??o??Ä? warto wiedzieÄ? jak postÄ?pujemy z "I".