Witam,
Wielkopolski Oddzia?? NFZ (nie wiem czy inne r??wnie??) znalaz?? sobie kolejnÄ? rzecz do weryfikacji. Tym razem - adresy podopiecznych POZ.
"W systemie SZOI zostanÄ? umieszczone dla Pa??stwa 2 dodatkowe komunikaty z nieprawid??owo??ciami w zakresie przekazywania tych danych tak aby przed weryfikacjÄ? pa??dziernikowÄ? poprawiÄ? te dane.
Zestawienie prezentujÄ?ce z jakich gmin, powiat??w i wojew??dztw posiadajÄ? Pa??stwo osoby – do oceny przez Pa??stwa prawid??owo??ci tych danych (dane sÄ? dostÄ?pne tylko dla os??b w kt??rych kodu terytorialnego gminy wg GUS jest okre??lony)
Zestawienie szczeg????owe os??b kt??re majÄ? nieprawid??owo??ci w adresach – z podaniem b??Ä?du. (ten komunikat otrzymajÄ? jedynie ?šwiadczeniodawcy, kt??rzy posiadajÄ? b??Ä?dy)
W/w zestawienia zostanÄ? udostÄ?pnione r??wnie?? pod koniec sierpnia i wrze??nia i bÄ?dÄ? siÄ? opiera??y na aktualnych listach POZ z danego miesiÄ?ca celem weryfikacji skuteczno??ci poprawiania tych danych.
Baza terytorialna gmin i miejscowo??ci jest publikowana na stronach G????wnego UrzÄ?du Statystycznego -
http://www.stat.gov.pl/bip/36_PLK_HTML.htm.
Przed przystÄ?pieniem do poprawy tych danych prosimy aby zwr??cili siÄ? Pa??stwo do Producent??w Pa??stwa oprogramowania celem wskazania najskuteczniejszych metod poprawy tych b??Ä?d??w."
Moje pytanie jest podobne jak w akapicie powy??ej - jak naj??atwiej jest poprawiaÄ? takie b??Ä?dny adresy? Wydaje mi siÄ?, ??e excelu, ale chcia??abym wiedzieÄ? czy kto?? ma inny pomys??.
Na koniec chwila narzekania na KAMSOFT - b??Ä?dy wy??apane przez NFZ dotyczÄ? (przynajmniej u mnie) tylko miejscowo??ci. Nie zamierzam siÄ? czepiaÄ? b??Ä?d??w wynikajÄ?cych z importu pacjent??w z excela w 2000 roku (wtedy u Wlkp. wprowadzano ksswd). Ale ja mam r??wnie?? b??Ä?dy w miejscowo??ciach, kiedy pacjent by?? ju?? wpisywany bezpo??rednio do ksswd lub pps, gdzie miejscowo??Ä? zosta??a wybrana z listy w programie
A teraz jakim?? cudem jest b??Ä?dna... Kto?? wie, jakim cudem