Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
"świadczenia lekarza poz ? porady udzielane w stanach, o których mowa w § 8 ust. 8 zarządzenia, świadczeniobiorcom spoza listy:- zamieszkałym na terenie tego samego województwa ale poza gminą właściwą i gminami sąsiadującymi z gminą właściwą dla miejsca udzielania świadczeń danego świadczeniodawcy poz lub spoza terenu objętego właściwością Oddziału Funduszu"
A sprawdzałeś czy przypadkiem ten pacjent nie został wykazany na Twojej liście POZ (najlepiej w pliku PDX po rozpakowaniu i szukając po peselu)?Czy to jest błąd po zaimportowaniu? Jeśli tak, to poszukaj pozycji powiązanych.
... w przychodniach biorą oświadczenia o zamieszkaniu za każdym razem w razie W. Nie wiem skąd NFZ bierze adresy, ale mają znaczenie.
Mi ostatnio Naczelnik Wydziału Spraw Świadczeniobiorców w K-P OW NFZ zwrócił uwagę, że zbieranie takich oświadczeń "nie ma podstawy prawnej i jest nielegalne".
Nie zdarzyło się (bynajmniej mi) aby tego nie uwzględnili i nie zapłacili
Witam wszystkich;Łódzki OW uznaje wyjaśnienia złożone przez Świadczeniodawcę, trzeba tylko napisać pismo wyjaśniające w sprawie zamieszkania takiej osoby. Nie zdarzyło się (bynajmniej mi) aby tego nie uwzględnili i nie zapłacili