collapse

Reklama

Autor Wątek: kolejka z sikch  (Przeczytany 4685 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kasienka9

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
kolejka z sikch
« dnia: Grudnia 27, 2016, 14:10:25 pm »
16 grudnia zorientowałam się że nie przesłałam  miesięcznego raportu kol oczek za listopad. Skleroza, moja wina, tygodniowe w tym czasie poszły dwie w terminie. Plik wygenerowałam i próbowałam go przesłać na SZOI. Nawet dwa razy bo pierwszy wrócił z błędem importu pt:  nieprawidłowy identyfikator wersji. Drugi plik zresztą też. Po bliższym przyjrzeniu się statystyce widzę że z datą 14 grudnia jest zaimportowany plik o numerze takim samym jak ten z poprzedniego mesiąca tj. z października a źródłem pochodzenia jest SIKCH. Przy wszystkich poprzednich SZOI z moim numerem umowy. Co powinnam teraz zrobić? Nadal próbować generować i przesyłać plik za listopad od siebie czy już  w terminie za grudzień? Czekać na reakcję NFZ tu? Szczerze mówiąc to dzwoniłam do mich 16 tego grudnia i rozmawiałam z panem który zajmuje się u nas kolejkami i który powiedział mi żeby nic nie robić ale nie zwróciliśmy wtedy uwagi na to że jest to ten sam nr pliku co za październik. Poza tym w zakładce Realizacja Sprawozdawczości statystyki brak jest jakiejkolwiek pozycji ani na tak ani na nie.
Jak to teraz wyprowadzić na czysto? help

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
Odp: kolejka z sikch
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 27, 2016, 14:17:54 pm »
Utwórz całkiem nowe raporty kolejki otrzyma on wyższą wersję i przejdzie, jeśli nie to zrób ponownie od nowa i wyślij
Edward z Kętrzyna

Offline kasienka9

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 27, 2016, 14:58:05 pm »
Tak próbowałam ze trzy razy i komunkat jest ten sam. A czy to nie ten plik z SIKCH blokuje przesłanie ? Bo teoretycznie jest to plik za listopad tyle że nie przeze mnie wczytany.

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 27, 2016, 15:18:00 pm »
Proszę mi napisać czy generujesz ten sam raport czy tworzysz nowy. Miałem kiedyś taką sytuację, że musiałem aż kilkakrotnie tworzyć nowy raport aby wersja była wyższa, ale zobaczyłem jaka wersja co jest na SZOI a jaka się tworzy. Nie pamiętam dlaczego tak się zrobiło
Edward z Kętrzyna

Offline kasienka9

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 27, 2016, 16:04:14 pm »
Nowy. Rozliczenia>nowy raport>komunikat danych o listach oczekujących>data oceny kolejki 2016.11.30> itd

Offline kasienka9

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 27, 2016, 16:07:23 pm »
Najstarszy raport przeze mnie generowany z października ma numer 58. Ten z listopada wczytany  też. A te które próbowa łam przesłać 85, 94, 96

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 27, 2016, 16:54:13 pm »
to nie chodzi o nr raportu tylko identyfikator wersji - gdybyś zobaczyła jaki jest nr wersji w tym raporcie 58 i w tym 96 i sprawa będzie do rozszyfrowania. Rozpakuj ten i ten plik i porównaj
Edward z Kętrzyna

Offline kasienka9

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 27, 2016, 17:08:02 pm »
Ok. Dzięki załapałam

Offline kasienka9

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2016, 17:28:08 pm »
Jeszcze tak na wszelki wypadek. Przesłanie teraz tej kolejki miesięcznej nie ma wpływu na kolejki pwt? Tzn nie muszę ich przesyłać powtórnie tak żeby wszystko było po kolei?

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 27, 2016, 17:42:09 pm »
Powinno być OK, ale nie jestem pewny czy coś nie wyskoczy to najwyżej zrobisz jeszcze raz za grudzień musi tylko być ta wersja OK
Edward z Kętrzyna

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 565
  • Kropka Ukrytych: 1
  • Kropka Użytkowników: 1

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]