Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
<nfz:lista-oczek-dilo> <nfz:brak-wpisu-dilo/> </nfz:lista-oczek-dilo>
Dzięki Paweł za podpowiedź, jest to jakieś rozwiązanie ale może ktoś wie czego dotyczy konkretnie ten komunikat błędu?Ktoś spotkał się może już z nim?
ok, zgadza się i rozumiem że dotyczy to zarządzenia z umowy SZP,jednak jeśli pacjent ma założoną kartę w AOS lub przechodzi do AOS z POZto myślę że te 28 dni liczone jest od momentu zakończenia etapu diag. pogłębionej i skierowanie pacjenta na konsylium i zabieg diag-leczn.,czyli pacjent po zakończeniu etapu diag. pogłębionej jest zapisany na kolejkę na konsylium i od tego momentu leci 28 dni w przypadku zabiegu lub 14 dni w przypadku postępowania terapeutycznego.Chciałem się tylko upewnić czy dobrze myślę i ew. proszę o poprawienie mnie w tej kwestii
Cytat: Kikikiki21 w Marca 07, 2016, 09:20:33 amok, zgadza się i rozumiem że dotyczy to zarządzenia z umowy SZP,jednak jeśli pacjent ma założoną kartę w AOS lub przechodzi do AOS z POZto myślę że te 28 dni liczone jest od momentu zakończenia etapu diag. pogłębionej i skierowanie pacjenta na konsylium i zabieg diag-leczn.,czyli pacjent po zakończeniu etapu diag. pogłębionej jest zapisany na kolejkę na konsylium i od tego momentu leci 28 dni w przypadku zabiegu lub 14 dni w przypadku postępowania terapeutycznego.Chciałem się tylko upewnić czy dobrze myślę i ew. proszę o poprawienie mnie w tej kwestii Dokładnie tak tylko co w wypadku gdy pacjent z własnej woli się nie zjawi w terminie....i przekroczymy magiczne 14 lub 28 dni :///
I tak muszą zapłacić bo jest rozpoznanie onkologiczne. A dzięki temu, że niektóre oddziały nie bardzo rozliczały z pakietu zmniejszono nam pakiet onkologiczny z absurdalnego poziomu 50% dając z powrotem na normalny zakres.