Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dlaczego mnie to nie dziwi.U nas na szkoleniu z kolejek pani twierdziła, że za styczeń wysyłany dane o osobach skreślonych z 3 ostatnich miesięcy, czyli z listopada, grudnia i stycznia.
no mija się to z celem bo taki pacjent czeka normalnie do specjalisty, potem czeka jak normalny pacjent na badania, lekarz spec. stwierdza ,,nowotwór złośliwy" wystawia kartę na tej wizycie i jest to w11(?) gdzieś wyczytałam że jest to tylko w11
co byście rozliczyli?przychodzi pacjent do specjalisty na pierwsza wizytę np.na koncu grudnia lub na początku stycznia, lekarz chirurg zleca badanie histopatologiczne. Pacjent nie ma karty onkologicznejPacjent wraca do lekarza chirurga 27 stycznia z wynikiem, że nowotwór złośliwy. W między czasie lekarz poz (nie nasz) wystawia kartę onkologiczną (2 str). Karta onkologiczna przez lekarza poz jest wydana po zleceniu badania histopatologicznego przez chirurga?Co ma rozliczyć lekarz chirurg?? na dzień przyjmowania pacjenta nie wiedziałam że jest opcja dodrukowania do karty kolejnych stron. Myslalam że każdy lekarz tak jak nasi drukuje całą kartę.Co ma rozliczyć lekarz chirurg?
w materiałach nfz znalazłam że warunkiem rozliczenia pogłębionej diagnostyki onkologicznej jest wykonanie zestawu badan pozwalających na okreslenie zaawansowania choroby nowotworowej zakonczone skierowaniem pacjenta na leczenie onkologiczne i wydaniem nieodplatnie kopii dokumentacji medyczne umozliwiaącej opracowanie zindywidualizowanego planu leczeniaczy mam przez to rozumiec ze niepotwierdzenie - zamkniece karty na tym etapie spowoduje brak mozliwosci rozliczenia pakietu pogłębionego??