Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Cytat: Michał w Kwietnia 01, 2016, 07:28:45 amHmm... jakoś nie kojarzę tego terminu. Jestem ciekaw co zrobią z tymi wszystkimi nieuprawnionymi. Ja ich nie usuwam i co miesiąc wysyłam do NFZ (co jakiś czas, niektóre z nich pojawiają się jako ubezpieczone). Ja tez ich nie usuwam - dodatkowo funkcja na raporcie zwrotnym deklaracji podpinania oświadczeń (już działa poprawnie) i trochę przyłożenia się jednej pani z przychodni i jest ok 300 deklaracji płaconych na podstawie oświadczeń.
Hmm... jakoś nie kojarzę tego terminu. Jestem ciekaw co zrobią z tymi wszystkimi nieuprawnionymi. Ja ich nie usuwam i co miesiąc wysyłam do NFZ (co jakiś czas, niektóre z nich pojawiają się jako ubezpieczone).
(...)Ja to u siebie robię ręcznie tzn porównuję listę odrzuconych z listą wizyt w POZ za dany miesiąc i jeżeli ktoś był to szukam czy miał oświadczenie i podpinam pod deklarację (szkoda QDE.. że nie da się tak podpiąć zielonych ewusiów z wizyty.. ehh).(...)
Cytat: PiotrSz w Kwietnia 01, 2016, 08:59:09 am(...)Ja to u siebie robię ręcznie tzn porównuję listę odrzuconych z listą wizyt w POZ za dany miesiąc i jeżeli ktoś był to szukam czy miał oświadczenie i podpinam pod deklarację (szkoda QDE.. że nie da się tak podpiąć zielonych ewusiów z wizyty.. ehh).(...)No to idziesz na łatwiznę, bo jeśli już to powinieneś sprawdzać wizyty z 6 miesięcy bo przez tyle jest obecnie ważne oświadczenie dla deklaracji .
Ja nie poprawiałem niczego - w NFZ poinformowano mnie, że podczas weryfikacji list POZ brane są pod uwagę również oświadczenia wysłane z usługami.
Jesteś pewien Piotr że pacjent, który był na wizycie, złożył oświadczenie i została wysłana usługa (bez błędu) jest odrzucony na liście poz?
Hmmmm ciekawe. Wprowadzili mnie w NFZ w takim razie w błąd. A czemu nie robisz tak, że jak osoba wprowadza usługę i dopisuje oświadczenie to musi pamiętać żeby podpiąć oświadczenie w deklaracji?
Cytat: mpi w Kwietnia 01, 2016, 10:26:38 amHmmmm ciekawe. Wprowadzili mnie w NFZ w takim razie w błąd. A czemu nie robisz tak, że jak osoba wprowadza usługę i dopisuje oświadczenie to musi pamiętać żeby podpiąć oświadczenie w deklaracji?Powiedzmy, że niektórych rzeczy lepiej dopilnować samemu.. ;-)Pozdrawiam
Powiedz mi jednak jakim cudem aż 300 można mieć na podstawie oświadczeń?
Zresztą gdzieś kiedyś usłyszałem, że pacjent pod kątem deklaracji musi być zielony w każdy dzień miesiąca, inaczej nie zapłacą, także lepiej to oświadczenie nawet mieć.