Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ja wszędzie gdzie drukowane są recepty używam HP dwupodajnikowych 2055 (chyba) i jak dotąd od kilku lat nic nie zawija.
Swoją drogą to nawet dla Win7 nie ma sterowników i zainstalowałem od XP (co skutkuje brakiem możliwości drukowania kilku kopii)
A używasz dwóch podajników? Znaczy drugi do skierowań?Szkoda że HP tak zmienia modele i nie można ich już kupić. Mam 2055 i dokupiłem M401a ale miałem tyle problemów z szablonem i podajnikami że skierowania zaczałem drukować na papierze receptowym a drugi podajnik (dodatkowy) stoi pusty.
Rzeczywiście nie ma już 2055 a niby następcą jest M401a. A jakie konkretnie to były problemy? Wcześniej na 2055 działało bez problemów?Mówimy oczywiście o KS-PPS. Ja to zrobiłem w sposób następujący:Jedyny szablon jaki wysyła prawidłową informację o rozmiarze papieru do drukarki to szablon recept. Wszystko pozostałe (nawet jak zmienisz np. skierowanie na A5) drukarka "widzi" jako A4. A więc ustawiłem wybór automatyczny na "niedostępne", podajnik nr 1 na "niedostępne", podajnik nr 2 na "A4" (mogę się mylić z nr podajników bo z pamięci piszę - recepty są na górnym) i teraz wszystko co nie jest A4 (a więc recepty) idą na 1 a A4 (czyli wizyty, skierowania itd ustawione na A5) idą na 2 gdzie jest włożony papier A5.Czy miałeś w taki sam sposób? Ważna będzie dla mnie Twoja opinia bo niedługo być może będę potrzebował następnych dwupodajnikowych drukarek. Następcą jest M401a. Podobny wygląd do 2055 i 2015 ma 2035 ale nie wiem czy ma dwa podajniki, 3015 ma dupleks i chyba dwa podajniki ale jest już sporo droższa.