collapse

Reklama

Autor Wątek: Problem z drukowaniem recept na hp 1102w  (Przeczytany 16200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Isiek

• Specjalista
  • Pomógł? 13
Odp: Problem z drukowaniem recept na hp 1102w
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 27, 2013, 00:28:19 am »
Witam, miałem ten sam problem ze zwijaniem się papieru na rolkach przy szczelinie wyjściowej. Przyczyną którą udało mi się ustalić (wespół z drukarnią w której zaopatruję się w papier receptowy) jest podwyższona wilgotność papieru (wiosna, lato) i rodzaj papieru. Hp 1102 jest stosunkowo szybką drukarką i utrwalacz drukarki nagrzewa się szybciej i mocniej niż w wolniejszych, "starszej" generacji drukarkach co zawija papier o podwyższonej wilgotności. Dodatkowo, papier który tnie się z formatu A4 ma włókna ułożone "w poprzek"- co sprzyja zwijaniu, ale na to nie mamy żadnego wpływu- trudno byłoby zamawiać papier przygotowywany z większych formatów. Rozwiązanie problemu (proste, ale działa):
1. Nie wolno trzymać kartonu z pociętym papierem na podłodze ani na parapecie :) - największa wilgotność.
2. Po pocięciu papier musi być nadal zapakowany i w kartonie, luzem, na półce zaraz złapie wilgoć.
3. Sprawdza się doskonale papier -lux z granatowego kartonu 80g/m, zawsze z takiego w drukarni "tną" mi papier receptowy, nie warto przepłacać za bardziej markowe, bo i tak pochodzą z tej samej linii produkcyjnej.
Co do zmiany w parametrach druku - gramatura i rodzaj nośnika - nawet jak się ustawi na folię lub 70g/m to w praktyce i tak niewiele to daje.
Pozdrawiam.

Offline mmariom

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 27, 2013, 18:33:38 pm »
Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Jakieś wnioski z tego postu wyciągnałem i jest lepiej.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 27, 2013, 18:36:29 pm »
Czyli wychodzi na to, że najlepiej papier trzymać na piecu :)

Offline Sławek

• Super Specjalista
  • Pomógł? 42
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 31, 2013, 22:37:07 pm »
Mam takie pytanie czy ktoś ma doświadczenie jeżeli chodzi o drukarki HP 1606 dn i współpracę z Serwerem Terminali, niestety pomimo usilnych prób nie udało mi się rozwiązać problemu wydruku po minucie tzn. co bym nie robił od momentu kliknięcia drukuj na terminalu trzeba czekać równo 60 sec, lokalnie po chwili się drukuje. Próbowałem podmiany sterowników itp. z innymi drukarkami nie ma tych problemów.

Offline mmariom

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 02, 2013, 22:11:27 pm »
Wiem że to nie jest odpowiedź ale ja wszystkie problemy z drukowaniem na terminalach zdalnych rozwiązałem programem TSprint. Zresztą to samo zrobiłem ze skanowaniem dokumentów do someda - TSscan.  U mnie wszyscy pracują na terminalach (czasem 15 jednocześnie) i czasem windowsowy printserwer mi się wywalał. Po zainstalowaniu TSprinta zapomniałem o drukarkach.
Pozdr.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 02, 2013, 22:27:09 pm »
Prawie darmo te programy.

Offline iceman1500

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 03, 2013, 08:45:10 am »
W drukarkach p1102w ten czas wydruku na terminalach po minucie udało Nam się rozwiązać - (ale działa to tylko na win7) - trzeba doinstalować sterownik XPS we właściwościach serwera wydruku.

Offline Sławek

• Super Specjalista
  • Pomógł? 42
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 03, 2013, 10:39:30 am »
Dzięki za odpowiedzi TSPrint nie jest taki tani, ale przetestuje, spróbuję najpierw odinstalować tak jak ICE pisał :)

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
    • NZOZ "ARS MEDICA" Przychodnia Lekarska
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 03, 2013, 11:02:02 am »
w zeszłym tygodniu kupiłem tą drukarkę i drukowanie recept jak na razie działa. Drukarka podpięta do leciwego peceta z win xp home i na niej zainstalowałem sterowniki. Sterowniki do drukarki zainstalowane również na serwerze (win srv 2008 R2), na którym udostępniany jest terminalowo PPS.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline iceman1500

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 03, 2013, 11:54:15 am »
U mnie coś ta drukarka się wysypała na terminalu tzn. instaluje całe oprogramowanie na hoście (win7). Podłączam się na RDP gdzie jest win2008r2. mam drukarkę "zmapowaną" - klikam drukuj stronę testową - błąd wydruku. Na innej np. HP color wszystko gra. Sprawdzałem na win2008r2 w innym oddziale i to samo....
Reinstalacja sterowników na hoście jak i na RDP nic nie pomaga :(
Nie działa to w przypadku nowej instalacji - tam gdzie drukarka została zainstalowana już wcześniej - nie ma żadnego problemu. Możliwe, że któraś z aktualizacji win2008r2 coś zepsuła...??
Co sądzicie?

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
    • NZOZ "ARS MEDICA" Przychodnia Lekarska
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 03, 2013, 14:19:59 pm »
Ja nawet nie próbowałem drukować strony testowej przez terminal, więc nie wiem czy się da. Recepty z PPSa na hoście uruchomionym za pomocą RemoteApp drukują się prawidłowo.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline kleksiq

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 03, 2013, 15:09:00 pm »
U mnie na terminalu problem był tylko z drukarkami samsunga. Z HP nie było problemu oczywiście po instalacji odpowiednich sterowników co do TSPrint to nie jest w cale takie drogie rozwiązanie.
Kolega ma problem z 15 użytkownikami, u mnie dziś został pobity rekord 28 użytkowników po terminalu + generowanie raportów do nfzu + wydruk wizyt, itp itd.
Cudo że się nie wykrzaczył, co jednak potrafi zrobić. Dobrą radą jest puszczenie  marka przed pracą w stylu :
@echo off
echo Stopping print spooler.
echo.
net stop spooler
echo deleting stuff... where? I'm not sure. Just deleting stuff.
echo.
del "%systemroot%\system32\spool\printers\*.shd"
del "%systemroot%\system32\spool\printers\*.spl"
echo Starting print spooler.
echo.
net start spooler
I problem z głowy. Jedynie twardo trzymają się drukarki po jakiejś wykładce i trzeba je ręcznie usuwać.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 567
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]