collapse

Reklama

Autor Wątek: styczeń bez potw ewus  (Przeczytany 20545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kat4Ni

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
  • Lubelski OW
Odp: styczeń bez potw ewus
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 27, 2013, 09:42:31 am »
Czy ma ktoś jakiś pomysł ?

Offline leszek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
  • 13 OW NFZ
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 27, 2013, 10:39:40 am »
Mam dwa pomysły (sprawdzone w KS-PPS myślę ze KS-SOMED - też Kamsoftu ma takie możliwości)
1. Nadal możesz "przenosić" porady na kartkach a w lokalizacjach odległych sprawdzasz (jakiś pracownik) na SerWusiu, Wpisujesz wszystko w głównej lokalizacji i przed wysyłką ściągasz z SerWusia potwierdzenia ubezpieczenia (to wymaga modułu zainstalowanego na stanowisku do wysłania 1x109,47 zł - cena dla KS-SOMEDU ze strony Kamsoftu)
2. Z lokalizacji odległych zestawiasz VPN (wg. mnie niezbędne) w przychodni masz stały IP (nie ma problemu z VPN-em) i dalej może koś kto zna KS-SOMED podpowie czy są kliencii (podejrzewam, że są - sorry napisałś, że są) czyli klientem łączysz się do bazy. Pytanie zasadnicze na czym stoi baza (sprzęt) czy "wydoli" teoretycznie na PC z Winx XP Prof. może się podłączyć 10 użytkowników ale wiem, że po ?grzebaniu? w rejestrach i więcej (tylko jaki będzie komfort pracy?) Kamsoft będzie chciał pewnie sprzedać serwer z macierzą + soft na tym da się łatwo zarobić i potem trzeba mieć kogoś kto to będzie doglądał.
Ja po próbach (udanych) z VPN-em u siebie na tą chwilę pracuje w środowisku mieszanym tzn. w terenie w części jednostek są wpisywane dane potem export i import (dodatkowa licencja ~400,00 zł) w głównej lokalizacji + Serwuś a w części klient łączy się z bazą poprzez VPN (Aero2-za free sorry 20zł + modem) i wpisuje bezpośrenio na serwerze (potwierdzenia się zapisują w bazie ale pliki z potwierdzeniami "odkładają" się na stanowisku zdalnym).
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2013, 14:42:15 pm wysłana przez leszek »

Offline Arif

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 12, 2013, 09:53:28 am »
Witam

U mnie się udało w styczniu wysłać bez potwierdzeń w ewuś, ale jak wrócił zwrotny, to wszystko w błędach oczywiście... a potwierdzeń nie mogę dodać, bo ich po prostu nie ma, nie były sprawdzane. teraz zastanawiam się co z tymi błędnymi świadczeniami. Co trzeba z tym zrobić? Czy ktoś mi może podpowiedzieć? Z góry dziękuję.

Offline neelix

• Ekspert
  • Pomógł? 39
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 12, 2013, 10:05:04 am »
Witam

U mnie się udało w styczniu wysłać bez potwierdzeń w ewuś, ale jak wrócił zwrotny, to wszystko w błędach oczywiście... a potwierdzeń nie mogę dodać, bo ich po prostu nie ma, nie były sprawdzane. teraz zastanawiam się co z tymi błędnymi świadczeniami. Co trzeba z tym zrobić? Czy ktoś mi może podpowiedzieć? Z góry dziękuję.

Drukuj oświadczenia, dopisuj dokumenty ubezpieczenia. U mnie w mazowieckim nic innego nie można wymyśleć.

Offline Profesor Wilczur

• Ekspert
  • Pomógł? 82
  • W-M OW NFZ
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 12, 2013, 10:05:59 am »
Bez "dowodu ubezpieczenia" ani rusz.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 535
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 12, 2013, 10:07:30 am »
Jak jesteś hardkorem to wyślij raport przy pomocy "Wyślij bez dokumentów" i przy drugim komunikacie wciśnij "Tak".

Offline Arif

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 12, 2013, 11:23:26 am »
Jak jesteś hardkorem to wyślij raport przy pomocy "Wyślij bez dokumentów" i przy drugim komunikacie wciśnij "Tak".

tzn?? co masz na myśli pisząc, że będę hardkorem wysyłając przy pomocy "Wyślij bez dokumentów" ?? :) Ja właśnie tak wysłałem, bo u nas ubezpieczenia nie były sprawdzane w styczniu i aż do połowy lutego... Czyli zero potwierdzeń :(

A co z tymi błędami, jakoś je poprawiać, zakładam, że tak, bo inaczej pewnie odrzucą te świadczenia... Tylko właśnie w jaki sposób??

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 535
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 12, 2013, 11:28:46 am »
Wysłałeś tak jak napisałem?

i przy drugim komunikacie wciśnij "Tak".

Offline Arif

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 12, 2013, 11:32:59 am »
Witam

Drukuj oświadczenia, dopisuj dokumenty ubezpieczenia. U mnie w mazowieckim nic innego nie można wymyśleć.

no ja tez mazowieckie... ale szukam sposobu na błędy w raporcie zwrotnym, na świadczenia, które zostały wysłane, bez potwierdzeń, bo ubezpieczenia nie były sprawdzane. Zaczęliśmy je sprawdzać w serwusiu dopiero od połowy lutego.

Offline Arif

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 12, 2013, 11:37:24 am »
Paweł no niestety tak nie wysłałem. Czyli co, poprawić te błędy, zrobić ponownie raport i wysłać tak jak napisałeś??

Offline Profesor Wilczur

• Ekspert
  • Pomógł? 82
  • W-M OW NFZ
« Odpowiedź #40 dnia: Marca 12, 2013, 11:40:56 am »
Samo się nie naprawi..

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 535
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 12, 2013, 11:42:37 am »
Odfiltrowane -> Przygotuj zestawy do ponownego przesłania.

Offline Arif

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 12, 2013, 12:11:52 pm »
Odfiltrowane -> Przygotuj zestawy do ponownego przesłania.

Zrobiłem tak jak napisałeś i teraz czy mam zrobić nowy raport i go wysłać tak jak wcześniej pisałeś? Przepraszam, ze pytam o tak banalne sprawy, ale wolałbym zrobić to dobrze. ;)

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 535
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 12, 2013, 12:20:40 pm »
Robisz nowy raport i wysyłasz tak jak pisałem. Robisz to oczywiscie na własne ryzyko. Jedną ręką wysyłasz raport a w drugiej trzymasz różaniec i klepiesz zdrowaśki, żeby pacjenci ci byli na zielono w ewusiu.

Offline Arif

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 12, 2013, 12:33:25 pm »
Robisz nowy raport i wysyłasz tak jak pisałem. Robisz to oczywiscie na własne ryzyko. Jedną ręką wysyłasz raport a w drugiej trzymasz różaniec i klepiesz zdrowaśki, żeby pacjenci ci byli na zielono w ewusiu.

chyba troszkę się zestresowałem, po tej odpowiedzi.... :/ A co jeśli ktoś się trafi z "czerwonych"
I czy jest inny sposób na załatwienie tej sprawy?? Bo mi się wydaje, że to jedyny sposób, który mi podałeś... Przecież jak tego nie poślę, to odrzucą wszystko...

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 416
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9529 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3293 Wiadomości
karolweksler
3249 Wiadomości
Michał Michał
3199 Wiadomości
09061303
3122 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2997 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2208 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1646 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:14 - 713KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 25.

[Pokaż zapytania]