Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Witam, Styczeń potwierdzając oświadczeniem uprawnienia większości pacjentów załatwiony. Ale już zaczynam się martwić lutym. Sprawdzam od połowy miesiąca wszystkich pacjentów przez KS w ewuś. Każde takie sprawdzenia odkłada się na dysku twardym pc i jest fajnie z tym że mam 3 gabinety lekarskie położone w 3 różnych miejscowościach, które nie są połączone w sieci. Do tej pory exportem/importem ambulatoryjne załatwiałem sprawę scalałem dane na jednym pc i było OK teraz zaczynają się schodki po exporcie świadczeń do excela ambulatoryjne 2013 w kolumnach ani śladu po sprawdzeniu w ewuś. Czy ktoś może ma podobny problem i ma jakiś pomysł na rozwiązanie.
Połaczone jest to tak -serwer neostrada a dwie mniejsze przychodnie na orange na karte. Chodzi to od miesiąca i na razie nie mam problemuSa to nie duze punkty Przyjmują 20-30 osób dziennie w kazdej w terenie. Na miejscu to około 100 osób
Używam Winflektora do połaczenia sie do bazy danych na serwerze. Ma on tą zaletę że przechwytuje drukarkę i w przychodni bez problemu drukuje się recepty. Baza danych zawsze jest aktualna w terenie.
Do ustalenia stałego IP mozna użyć hamachi . Kosztuje ok 30$. ale jest łatwy w konfiguracji. Można skorystać z no-ip lub dyndns
Tem Viwerem pracuja nawet panowie z Kamsoftu.