Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
może warto uporządkować błędy importu z ewusiua/serwusia. U mnie na razie dwa! u mnie importuje z serwusia, ale gubi całe dni, różnie w różnych gabinetach, przeważnie 3 - 5 przypadkowych dni. ponowne importy całości lub tylko tych dni nie pomaga. Pisałem do Kamsoftu ale na razie brak odpowiedzi. Kolejny błąd - sam go wywołałem, zaciągnąłem jeden dzień eksperymentalnie z Ewusia i w dodatku pliki pobrane z innego konta - inny świadczeniodawca. PPS przyjął, potwierdza ubezpieczenie, po wysłaniu raportu zwrotka gada, że błedy bo inny świadczeniodawca. Mam jednak te same pesele sprawdzone w serwusiu, przy imporcie traktuje je jako duble i ignoruje. Czy jest sposób na odczepienie informacji (błędnej) o ubepieczeniu aby ponownie zaimportować poprawną?, dopisywanie usług nie pomaga.Może Ktoś uporał się już z tym, albo ma pomysł?pozdrawiamPiotr
zawartość CWU nie ma żadnego znaczenia, jest to tylko miejsce zapisu potwierdzeńa jeżeli chodzi o odczyt tych plików to odbywa się tylko na żądanie użytkownika za pomocą funkcji importu bądź żądania podglądu tego pliku, program sam z siebie nic z tymi plikami nie robi
Tak mi się wydaje, że jeśli Kamsoft nie umożliwi usunięcia przypisania kodu autoryzacji to tylko ingerencja w odpowiednią tabele, ale to troszkę ryzykowne, ponieważ nie znamy ewentualnych powiązań (PiotrSz), ja w tej chwili nie wiem nawet w której tabeli są te zapisy.
W tym wypadku jednak był to mój błąd, chociaż wydaje mi się, że takie wypadki mogą sie występować i co wtedy? Szkoda, że Kamsoft nas nie czyta, może reakcje byłyby szybsze?
benkownik - a sprawdzałeś czy to jeszcze gdzieś nie jest powiązane ?
Już myślałem, że Kamsoft czyta i reaguje - jest kolejna wersja 2013.00.1.2 - jednak nie rozwiązuje powyższych problemów. Sądzę, że bez modyfikacji tabel się nie obejdzie. Na razie szukam narzędzi, żeby znależć tą UPP.Piotr