Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Próbuje dodać operatora (oczywiście jestem dodany jako admin) i takie cuś mi wyskakuję Ktoś miał cus podobne
Czy to wszystko co piszecie również będzie się tyczyć pielęgniarki środowiskowo-rodzinnej?No bo jeśli tak, to muszę kupić laptopa i iPlusa, nauczyć pielęgniarki obsługi PPS-a i przy okazji wydłużyć dobę razem z harmonogramem bo niby jak będę zbierać ankiety profilaktyki gruźliczej czy odbywać wizyty patronażowe w terenie?
Cytat: maciek777 w Listopada 20, 2012, 20:15:24 pmPróbuje dodać operatora (oczywiście jestem dodany jako admin) i takie cuś mi wyskakuję Ktoś miał cus podobne A wniosek o konto administratora przyjęty?
Dziwne. Z ciekawości u siebie spróbowałem dodać operatora i przeszło bez problemu.Widocznie nie jesteś godzien.
A ja sobie Ewusie zepsułem: próbowałem sprawdzić ubezpieczenie z poziomu programu będąc zalogowany na stronie i po tym SOMED mi wywala błąd: SessionExceptionMsg.A przez stronę mogę się dalej zalogować, ciekawe ile ten ban potrwa.
Do końca świata... czyli 21-12-2012
Kiedy należy potwierdzić prawo pacjenta do świadzeń? W dniu zapisu na wizytę, czy w dniu wizyty?Prawo do świadczeń musi być weryfikowane w dniu udzielania świadczeń opieki zdrowotnej. Rezerwacja wizyty nie jest świadczeniem opieki zdrowotnej.
Czy weryfikacja musi odbywać się w obecności pacjenta?Obecność pacjenta podczas weryfikacji nie jest wymagana. Świadczeniodawca prowadzący np. listę pacjentów zapisanych na dany dzień do poradni albo objętych w danym dniu leczeniem szpitalnym, może dokonać weryfikacji uprawnień bez ich obecności.
Podsumowując w przypadku pracy w terenie najbezpieczniej jest pobierać od pacjentów oświadczenia o przysługującym im prawie do świadczeń opieki zdrowotnej.