Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Można np. tak:KOMUNIKAT DLA ŚWIADCZENIODAWCÓW REALIZUJĄCYCH UMOWY W RODZAJU AMBULATORYJNA OPIEKA SPECJALISTYCZNA ? gabinetyW związku z pojawieniem się w Systemie Zarządzania Obiegiem Informacji (SZOI) funkcjonalności umożliwiającej dodanie do zasobów gabinetu zabiegowego/diagnostyczno-zabiegowego, prosimy o uzupełnienie w/w zasobu zgodnie ze stanem faktycznym oraz dokumentem potwierdzającym ten stan.Dodanie gabinetu wykonuje się w menu Świadczeniodawca -> Zasoby świadczeniodawcy -> Zasoby, poprzez wybranie przycisku Dodawanie: Pomieszczenia. NIE należy w tym celu tworzyć nowej komórki organizacyjnej ani miejsca udzielania świadczeń. Gabinet dodajemy tylko i wyłącznie w zasobach. Jeden rzeczywisty gabinet należy dodać jako jeden zasób, przy czym w przypadku posiadania jednego gabinetu działającego na rzecz kilku zakresów świadczeń ambulatoryjnej opieki specjalistycznej należy go wykazać jako zasób dostępny ,,w miejscu?, a w pozostałych zakresach jako dostępny ,,w lokalizacji?. Wybór zakresu przyporządkowania do ,,miejsca? lub ,,lokalizacji? należy do oferenta......................źródło:www.nfz-poznan.pl
Witam.Gabinet zabiegowy będący w określonej poradni (w miejscu), można dodać do innej poradni ( w lokalizacji). Robi to się w zmianie do umowy a nie w zasobach. W załączniku jest gabinet zabiegowy będący w poradni urologicznej, udostępniony dla poradni diabetologicznej.Pozdrawiam
Cholera wesela nie było a mi już we łbie...To już nie wiem lekarka ma jedno pomieszczenie to co ma dodać w księdze jeszcze jedno z kodem 9450. Jak rozmawiałem z Panią z NFZ to mówiła aby w księdze rejestrów zmienić, a nie dodać. Chyba że tam inaczej a w NFZ inaczej