Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nie da się importować "po staremu" bo rapstat nie przyjmie innego trybu niż 1 (normalny) lub 4 (nagły)
Cytat: bartolinio w Sierpnia 03, 2011, 09:58:49 amnie da się importować "po staremu" bo rapstat nie przyjmie innego trybu niż 1 (normalny) lub 4 (nagły)No, niestety, masz rację ... tu możliwości rapstatu sie kończą ... trzeba ruszyc głową jaki algorytm zamian .... tryb 4 przechodzi - nie przechodzi 5 i 6 (ewentualnie 2, ale tego chyba mało kto używa), czyli tryb 1 zamienic na 5 - jesli nie ma skierowania lub na 6 jesli jest skierowanieDobrze myślę ??
Cytat: bart w Sierpnia 03, 2011, 10:34:07 amCytat: bartolinio w Sierpnia 03, 2011, 09:58:49 amnie da się importować "po staremu" bo rapstat nie przyjmie innego trybu niż 1 (normalny) lub 4 (nagły)No, niestety, masz rację ... tu możliwości rapstatu sie kończą ... trzeba ruszyc głową jaki algorytm zamian .... tryb 4 przechodzi - nie przechodzi 5 i 6 (ewentualnie 2, ale tego chyba mało kto używa), czyli tryb 1 zamienic na 5 - jesli nie ma skierowania lub na 6 jesli jest skierowanieDobrze myślę ??zmienić można (nawet trzeba) ale zaimportujesz to tylko importem amb.rapstatem nie da się już prawidłowo importować świadczeń ambulatoryjnych!!
Czy z filii importujesz z arkuszy Excela eksportowanych z PPS-a (jak tak to w jakim formacie - rapstat czy ambulatoryjny ?)Czy w bazie masz tylko porady POZ ?
Cytat: bart w Sierpnia 03, 2011, 09:20:08 amCzy z filii importujesz z arkuszy Excela eksportowanych z PPS-a (jak tak to w jakim formacie - rapstat czy ambulatoryjny ?)Czy w bazie masz tylko porady POZ ?Importowałam z arkuszy Excela, rapstat czyli błędnie, a importowałam tylko POZ. Ale na szczęście uzyskałam już fachową i serdeczną pomoc i poszło bez problemu...
(...) tryb przyjęcia na nagły(...)