Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Widocznie albo trafiamy na inne osoby albo ja jestem bardziej przekonujący bądź wymagający .Owszem mam problemy z kspps@kamsoft.pl, jednak jeśli nawet z winy użytkownika coś było, to ja po mniejszych bądź większych problemach ze zrozumieniem mojego problemu raczej zawsze otrzymywałem pomoc.
WitamSkrypty w załączeniu, są to zwykłe pliki tekstowe ze zmienionym rozszerzeniem, spakowane zipem i znów zmienione rozszerzenie na .skr Aby je edytować wystarczy rozpakować i otworzyć np notatnikiem. Po edycji należy powtórnie spakować i zmienić rozszerzenie na .skrTryb1_4NMWU.skr -Ustawia tryb 4 wszędzie tam gdzie jest tryb 1, data początku od 2011r oraz miejsce wykonywania usług=11111111, skrypt należy edytować tak aby numer miejsca odpowiadał temu, które chcemy zmienić. TrybNullNMWU.skr -Czyści tryb wszędzie tam gdzie data początku od 2011r oraz miejsce wykonywania usług=11111111, skrypt należy edytować tak aby numer miejsca odpowiadał temu, które chcemy zmienić. Tryb1_4.skr - Ustawia tryb 4 wszędzie tam gdzie jest tryb 1 oraz data początku od 2011r.TrybNull.skr - Czyści tryb wszędzie tam gdzie data początku od 2011r.Jak znaleźć numer miejsca wykonywania usług pisałem już w tym samym temacie 2 strony wcześniej.Oczywiście przed wykonaniem jakiegokolwiek skryptu proszę o wykonanie kopii bezpieczeństwa, gdy będzie już po wszystkim trzeba się upewnić, że zmienione zostały tylko te dane, które miały zostać zmienione.Skrypt nie zmienia statusu świadczeń, w związku z tym, jeżeli są już odrzucone to aby zebrały się na raport statystyczny należy wykonać F4-Enter na każdym produkcie albo posłużyć się funkcją serwisową Utworzenie korekt do świadczeń z wybranego okresu rozliczeniowego.Oczywiście jest możliwość wykonania zagnieżdżonego zapytania SQL, które samo sobie sprawdzić miejsce wykonywania i na jego podstawie ustawi odpowiednie tryby przyjęcia, jednak jest to dość sporo pracy i myślę że to co wrzucam powinno wystarczyć.
Te skrypty są Ok , tylko u mnie nie 4 a pod 5 jest " planowy bez skierowania" - czy taki powinien być w świadczeniach POZ , czy czyste pole ? Raport wygenerował się bez błędów, zobaczę jak to przejdzie w NFZMoje pytanie, jak ustawić aby tryb przyjęcia był domyślny właśnie ten właściwy, w opcjach zmieniałam ale po wpisaniu w module POZ i po otworzenia świadczenia w rozliczeniach pole tryb przyjęcia jest puste ?
Witam, Według formatu nie wymagany jest tryb przyjęcia m.in. dla POZ. Więc NFZ niech się wypowie dlaczego odrzuca. Jeśli jednak mają państwo bezwględnie podać tryb to należy go wybrać.Z naszej strony puki co nie będzie zmian funkcjonalności.Pozdrawiam,Iwona Błoniarz4250 Sekcja SSEZakład Systemów AmbulatoryjnychWydział Systemów Ochrony Zdrowia