Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
U nas tez takie przyszły, tylko że w tym przypadku służą one jako "podpowiedź" do ręcznego stworzenia właściwej korekty bo zawierają wartośc skorygowane , a nie do skorygowania.ja to robiłem tak, że wczytywałem te nowe raporty (Z_WDP) do PPS-a - dawałem na podgląd , uruchamiałem drugą instancję PPS-a i tam sobie tworzyłem ręcznie korektę kopiując dane z tej pierwszej.(jak zwykle DOW NFZ był prekursorem korekt 'zgonowych" w NFZ )
Bo u mnie przycisk korekta jest nieaktywny. Nigdy jeszcze nie wystawiałem korekt.
Cytat: tim27 w Sierpnia 06, 2011, 16:48:01 pm Bo u mnie przycisk korekta jest nieaktywny. Nigdy jeszcze nie wystawiałem korekt.przycisk korekta będzie aktywny gdy rachunek będzie miał status sprawdzony ( przyciskiem - sprawdź ) a teraz pewnie jest tylko wprowadzony
KOREKTY_DO_RACHUNKU Raportowanie korekt rachunków refundacyjnych w formacie XML zawsze do rachunku bazowego - NIE KRTN_POZ_ROZL Domyślna krotność pozycji rozliczeniowej O PELNE_KOREKTY Drukowanie korekt wraz z pozycjami, które się nie zmieniły - NIEPELNY_WYDRUK_KOREKTY Umożliwienie wydrukowania na korekcie wszystkich pozycji rachunku pierwotnego,również niezmienionych - NIE WYMUSZANIE_KOREKT Tworzenie korekt pozycji rozlicz. również tych nie zmienionych - NIE
Jeżeli mam do wstawienia dużą ilosć korekt na podstawie pisma do którego jest załącznik z wykazem stwierdzonych nieprawidłowości (zgony, pacjent posługiwał się od pewnego czasu EKUZ a u nas figurował na liście, itp) to piszę do Funduszu pisemko o wystawienie noty obciążeniowej. Zawsze to działa. Mniej pracy mam nie tylko ja lecz również pracownicy Funduszu którzy mieli by sprawdzić wszystkie te wystawione korekty