Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Rodzina zgłaszać obowiązku nie ma, ale kartę zgonu to już każdy chyba załatwia.
Czy ktoś z K-P OW NFZ też miał przeprowadzaną weryfikację wsteczną zgonów za 2010 rok (dotyczy list POZ)? Ja nic u siebie nie widzę a poza tym to czy ja mam jakiś obowiązek sprawdzać czy ktoś mi udostępnił jakieś nowe raporty za poprzednie lata? Dodam, że powiadomienia mailowe, które niby SZOI powinien wysyłać nie działają.
Cytat: Michał w Sierpnia 01, 2011, 12:50:27 pmCzy ktoś z K-P OW NFZ też miał przeprowadzaną weryfikację wsteczną zgonów za 2010 rok (dotyczy list POZ)? Ja nic u siebie nie widzę a poza tym to czy ja mam jakiś obowiązek sprawdzać czy ktoś mi udostępnił jakieś nowe raporty za poprzednie lata? Dodam, że powiadomienia mailowe, które niby SZOI powinien wysyłać nie działają.nie wiem jak to u Was moze wygladac ale ja dostalem po prostu "szablony" do korekty tak jak normalne z weryfikacji aktualnych list POZpewnego dnia przyszly sobie razem z innymi zwrotkamipozdrawiam
"Zawiadomienie" to jest delikatne określenie. To jest raczej wezwanie do skorygowania faktur i zwrotu niezasadnie pobranych kwot "pod rygorem wszczęcia procedury windykacyjnej".W Wielkopolsce OW NFZ nie potrąca sobie sam tych kwot, trzeba je zwrócić samemu w terminie 14 dni.Mam wrażenie, że lekarze rodzinni bardzo podpadli ostatnio, bo różnorakich weryfikacji i korekt było już wiele, ale w takim tonie nikt się do świadczeniodawców nie zwracał. I nie wysyłali pism listem poleconym.... (to chyba podpada pod niegospodarność, skoro mają SZOI do komunikacji, a wysyłają setki pism w pocztą...)