collapse

Reklama

Autor Wątek: JGP w specjalistyce  (Przeczytany 188080 razy)

Offline Norbert

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • Mazowiecki OW NFZ
Odp: JGP w specjalistyce
« Odpowiedź #210 dnia: Lipca 21, 2011, 14:07:11 pm »
Czy ktoś z Mazowieckiego ma  już aneksy na II półrocze?

więcej znaków zapytania nie da rady? /Paweł

Dostałem dzisiaj aneks, ale czegoś nie rozumiem Wszystki grup od W01....Z71 mają wartość = 1 (jeden)
Nieświadomi żyją dłużej.......

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #211 dnia: Lipca 21, 2011, 14:09:59 pm »
I tak ma być. W umowie nie ma taryf grup.

Offline Jarasz

• Super Specjalista
  • Pomógł? 33
  • Bydgoszcz
« Odpowiedź #212 dnia: Lipca 21, 2011, 15:28:32 pm »
Norbert:
Jeśli masz wykupiony gruper to pewnie wartość Tobie "wskoczy", a jeśli nie masz to podczas wprowadzania wizyt należy ręcznie wpisać taryfę JGP. Wówczas cena jednostkowa wg NFZ zostanie przemnożona przez taryfę JGP i przez ilość wykonanych prod. co w efekcie da Tobie Wartość usługi. Tak mi się wydaje

Offline mlutek

• Super Specjalista
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 21, 2011, 16:00:46 pm »
Hej, czyli jeśli we wszystkich świadczeniach są wartości "1" a chce podczas wpisywania zmienić na inną wartość to trzeba zmienić Taryfę JGP? Czy tak- dobrze to zrozumialem? nie wiem czemu ale mi sie wydawało ze może trzeba zmieniać ilość punktów do wizyty, ale skoro także zadziała poprzez zmianę Grupera tzn ze wszystko bedzie dobrze.
Mozna to wszystko wpisywać ręcznie? czy tez trzeba mieć wykupioną licencje JGP
Czy pozostałe rzeczy w realizacji umowy takze z tego wzgeldu bedą sie automatycznie aktualizować? tzn chodzi mi o wykonanie umowy, Ilość, Wartość, Wartość narastająco? Czy tez juz nie ebdzie mozna korzystac i patrzec na te wartości.
Ktos juz wysyłał rozliczenia na SZOI? dane sie prawidłowo wczytują? wszystko już działa czy jeszcze NFZ nie wszystko poprawił i nie ma sie co spieszyć.

Offline bart

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 117
  • Dolnośląski OW
« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 21, 2011, 16:54:05 pm »
Hej, czyli jeśli we wszystkich świadczeniach są wartości "1" a chce podczas wpisywania zmienić na inną wartość to trzeba zmienić Taryfę JGP? Czy tak- dobrze to zrozumialem?

Bardzo dobrze ( o ile piszesz o grupach JGP AOS)

nie wiem czemu ale mi sie wydawało ze może trzeba zmieniać ilość punktów do wizyty, ale skoro także zadziała poprzez zmianę Grupera tzn ze wszystko bedzie dobrze.

też nie wiem czemu tak Ci się wydawało ...

Mozna to wszystko wpisywać ręcznie? czy tez trzeba mieć wykupioną licencje JGP

Można. Nie trzeba licencji.

Czy pozostałe rzeczy w realizacji umowy takze z tego wzgeldu bedą sie automatycznie aktualizować? tzn chodzi mi o wykonanie umowy, Ilość, Wartość, Wartość narastająco?

Tak

Ktos juz wysyłał rozliczenia na SZOI? dane sie prawidłowo wczytują? wszystko już działa czy jeszcze NFZ nie wszystko poprawił i nie ma sie co spieszyć.

Lepiej poczekać .

Offline Kamil

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? -1
  • Warmińsko-Mazurski OW NFZ
« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 21, 2011, 18:50:58 pm »

Ja już próbowałem. W W-M NFZ dane wczytują się prawidłowo. Gdy wpiszesz błędną taryfę, pojawia się błąd: "do rozliczenia wskazano niewłaściwą taryfę dla grupy jgp."

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #216 dnia: Lipca 21, 2011, 19:40:36 pm »
W K-P również prawidłowo wczytują się raporty. Początkowo podobno były problemy z wersją grupera - to pole w AOS należy pozostawić puste i obecnie jest ok.

Błąd do rozliczenia wskazano niewłaściwą grupę jgp występuje np. wtedy gdy wybierzemy świadczenie 2-go typu a nie wprowadzimy odpowiedniej liczby procedur.
Natomiast tak jak pisze Kamil jeśli np. wybierzemy świadczenie specjalistyczne 1-go typu a w taryfie wprowadzimy powiedzmy 7 to błąd będzie do rozliczenia wskazano niewłaściwą taryfę dla grupy jgp

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #217 dnia: Lipca 22, 2011, 08:57:16 am »
Małopolska też działa OK.

U mnie pojawił się jeszcze błąd
"Błąd Określenia Grupy Jgp. Zestaw Świadczeń:458947 Kod:20 Podana Grupa Jgp (Prod. Jedn.) Nie Znajduje Się Na Liście Potencjanych Grup Jgp"
dla kilku świadczeń.
O ile pamiętam, koleżanka źle wybrała ręcznie grupę.

Pojawiło się też kilka razy
"Kod Procedury Icd9 Nie Występuje W Przekazanej Wersji Słownika Icd9 (Klasyfikacja Procedur Medycznych)"
ponieważ rejestrujący wybrał "starą" procedurę dla badań laboratoryjnych z rozszerzeniem po "."
(kiedyś dopisaliśmy ręcznie do PPSa część badań lab wg pełnego słownika z rozszerzeniami bo myśleliśmy, że się
to da sprawozdawać ale wtedy tego NFZ w ogóle nie przyjmował. Teraz się kilka takich procedurek podpowiada
na podręcznych słownikach i stąd pomyłka.

pozdrawiam

Offline mlutek

• Super Specjalista
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #218 dnia: Lipca 26, 2011, 13:43:59 pm »
Witam
Jak jest obecnie z rozliczeniem cytologii. Czy to wchodzi w wizyte czy nie, jesli pobrano wycinek do badania a ponadto wykonano takze i inne badania w ramach porady specjalistycznej.
dzieki

Offline poradnia

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #219 dnia: Lipca 26, 2011, 13:59:54 pm »
Witam!
Mam pytanie odnośnie świadczeń specjalistycznych. Jeśli mam do wprowadzenia świadczenie W12 czyli II typu za 7 pkt, ale lekarz wykazał 2 procedury z listy W1 i 1 procedurę z W2 to czy NFZ mi tego nie zakwestionuje, bo tak naprawde wystarczy przecież 1 procedura z W2 albo dodać 1 procedurę z W1 aby były 3. Wyraźnie jest zaznaczone LUB więc czy można tak mieszać??? Lekarz wykonujący badania twierdzi, że aby ocenić stan słuchu trzeba było właśnie takie procedury wykonać. Ale czy to jest dobrze, czy taki misz masz przejdzie??

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #220 dnia: Lipca 26, 2011, 14:02:11 pm »
Przejdzie.

Offline poradnia

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #221 dnia: Lipca 26, 2011, 14:10:41 pm »
:) no mam nadzieję, bo ilu lekarzy tyle wersji i strategii  DZIĘKI SERDECZNE :)

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #222 dnia: Lipca 26, 2011, 14:25:49 pm »
Nie można słuchać lekarzy w sprawach rozliczeń bo w większości ich wiedza ogranicza się do: "słyszałem, że..., kolego mi mówił,że..."

Offline LilkaD

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #223 dnia: Lipca 26, 2011, 19:18:17 pm »
Witam
Jak jest obecnie z rozliczeniem cytologii. Czy to wchodzi w wizyte czy nie, jesli pobrano wycinek do badania a ponadto wykonano takze i inne badania w ramach porady specjalistycznej.
dzieki
Przyłączam się do pytania z taką sprawą: Czy wypełniacie, w "Karcie wykonanej usługi", pole "Miejsce udzielenia"="W PRZYPADKU WYKONANIA U PODWYKONAWCY"? Myślę, że to dotyczy cytologii i innych badań (procedur)?
Pozdrawiam.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #224 dnia: Lipca 26, 2011, 20:44:09 pm »
Ale o jaką cytologię chodzi? Profilaktykę?

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 631
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 3
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3152 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]