Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ja, nie mogę rozliczyć II półrocza 2010, bo NFZ uwolnił mi VII, a ugodę wrzucili w XII. Pisałam wnisek o uwolnienie XII i czekam już tydzień.Pozdrawiam!
maciek777 - nie do końca jest tak jak piszesz. Jeśli LilkaD nie miała nadwykonania w grudniu a np. w lipcu i sierpniu to nawet jak podczas tworzenia rozliczeniowego w KS-PPS wybierze okres lipiec-grudzień to dla systemu NFZ i tak będzie widoczny jako lipiec-sierpień.Ja już to przerabiałem kilka lat temu. Miałem nadwykoanania na początku roku a w aneksie zwiększyli mi limit w grudniu. Żebym miał chociaż jeden punkt w grudniu nadwykonania to ok. Ale niestety nie miałem. I wracał mi rozliczeniowy z błędami "przekoroczenie limitu...". Pani w NFZ kazała mi próbować dalej. Jak spytałem ile razy mam próbować i czy mam liczyć że po kilku razach komputer się zlituje i mi zatwierdzi to się obraziła i nie chciała więcej ze mną rozmaiwać. Powiedziała jedynie że to ja coś źle robię...
A najbardziej mnie wk****a, że np. o ponownej weryfikacji list POZ to mało się nie wściekli tak informowali - na stronie, na SZOI i nawet do każdego pisma rozsyłali.A tutaj nie dość że nic nie powiedzieli to jeszcze po 4 dniach bezczelnie piszą, że nie wszyscy dokonali stosownych korekt.Ehhhhhh przy tak sprawnie działających urzędnikach to nasze państwo kiedyś pi***nie z wielkim hukiem..Paweł mam jedną skrzynkę firmową, jedną prywatną i jedną do głupot. Te dwie pierwsze nie zawsze sprawdzam codziennie a tą trzecią to może co 2-3 tygodnie. Jak mam czwartą zakładać to wolałbym już na SZOI się logować.Przecież to nie problem umieszczać komunikaty na stronie oddziału gdzie w sposób szybki bez logowania można codziennie spojrzeć czy nie ma czegoś istotnego.
Ja tylko czekam, aż pojawi się jakiś pozew zbiorowy od świadczeniodawców na praktyki monopolisty...
To się nazywa "błędne koło"! Raprt rozliczeniowy za VII-XII NFZ zwyczajnie odrzuca, bo VIII-XII zablokowany. Raport za VII NFZ weryfikuje negatywnie, bo brak limitu. Przepraszam za uproszczenia, piszę z pamięci, bo NFZ ma przerwę techniczną.
Nie osłabiam, outlooków i innych programów nie używam od bardzo dawna. Mam skrzynki na komercyjnych serwerach o dużej pojemności i często trzymam tam wiele potrzebnych rzeczy a do nich potrzebuję dostawać się z różnych komputerów więc najłatwiej i najsprawniej jest mi korzystać w taki a nie inny sposób.
czy te alerty powiadomią mnie jak jakiś raport zostanie zweryfikowany?