Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Sytuacja wyglada tak: mam baze pacjentów za 2007 w programie i wszystkie raporty.Powprowadzałam pliki wdr i wpr, ale niestety raportu rozliczeniowego zrobić nie mogę. Dzis Pani z NFZ udostępniła mi raporty swx do ponownego pobrania, więc pobieram i zobaczymy. Mam nadzieję, że pomoże.
rozumiem,że model rozliczeń powinien być taki sam jak w 2011 roku?
Cytat: kinimini w Marca 17, 2011, 00:11:08 amrozumiem,że model rozliczeń powinien być taki sam jak w 2011 roku? Jeśli masz w programie świadczenia z roku 2007 to nie ma potrzeby w takim razie zmiany modelu rozliczeń. Korygowanie świadczeń może odbyć się za pomocą raportu rozliczeniowego. Rozumiem że NFZ nakazał skorygowanie świadczeń z błędem po ponownej weryfikacji? Jeśli zakwestionowane świadczenia zostały udostępnione w raportach statystycznych to należy je zaimportować do programu i następnie poprawić/usunąć świadczenia. Następnie po poprawkach wysłać raport statystyczny. Po potwierdzeniu świadczeń, należy zrobić raport rozliczeniowy i wystawić korekty z szablonów.
problem polega na tym, że przy tworzeniu raportu rozliczeniowego przy wyborze umowy, wogle jej nie widzi, mimo iż jest ona w systemie. dzwoniłam dzis do kamsoftu, kazali pobrać mi jeszcze raz umowę, o którą chodzi i zaimportować, niestety to też nie pomogło...
Cytat: kinimini w Marca 17, 2011, 00:11:08 amrozumiem,że model rozliczeń powinien być taki sam jak w 2011 roku? Jeśli masz w programie świadczenia z roku 2007 to nie ma potrzeby w takim razie zmiany modelu rozliczeń. Korygowanie świadczeń może odbyć się za pomocą raportu rozliczeniowego.