Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
może masterkey ?
Ja już rozliczyłam brakujące rozliczenia za rok 2008. Oczywiście nie było łatwo, bo musiałam wcześniej odtworzyć bazę danych za ten rok. Zastosowałam metodę z Serwisu:"W module SERWIS -> Baza danych -> Pozycje rozliczeniowe -> Import/Aktualizacja korekt na podstawie pliku WDR."Przy każdym tworzeniu raportu rozliczeniowego miałam inny wynik. To na "plus", to na "minus". Ostatecznie wysłałam taki raport, który zawierał wszystkie "minusy" i większość "plusów". Dane na plus mogą w SZOI zostać, podobno. Uwaga: wykonałam wiele kopii bezpieczeństwa.Po godzinie miałam już zwrotne szablony.Mam nadzieję, że to już ostatnie podejście do danych archiwalnych, bo odzyskałam tylko niezbędne swx-y.Pozdrawiam
Odzyskanie danych umożliwia funkcja SERWIS->Raportowanie do OWNFZ->Import świadczeń z pliku XML Funkcja ta wczytuję tylko dane wymagane do formatu otwartego z pliku xml (SWX).o jaki plik chodzi skąd mam go wziąć?
Cytat: kinimini w Marca 15, 2011, 20:27:05 pmOdzyskanie danych umożliwia funkcja SERWIS->Raportowanie do OWNFZ->Import świadczeń z pliku XML Funkcja ta wczytuję tylko dane wymagane do formatu otwartego z pliku xml (SWX).o jaki plik chodzi skąd mam go wziąć?Plik SWX czyli plik raportu statystycznego. Są dwie mozliwości:1. Masz gdzieś zapisane na dysku.2. Piszesz pismo do Funduszu o udostępnienie tych plików.
Tam gdzie pobrałaś plik WPR są takie magiczne zakładki. I w jednej takiej, która się nazywa "Wykaz produktów do rozliczenia" jest plik do pobrania.
zgłupiałam już i przestaje rozumieć cokolwiek.
Ale tu nie chodzi o to co się "świeci". Bo jak to pobierzesz to będziesz miała raport zwrotny. Chodzi o pliki SWX, które wysłałaś na SZOI. Tych plików raczej nie udostępnią na SZOI.