Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Dziękuje za odzew, na początek to jestem jednak kolegom
W przychodni mamy maksymalnie około 11 stanowisk do PPS-a, faktycznie zauważyłem że właśnie błąd występuje w momencie podłączania klienta do PPS-a,
serwer ustawiłem na superclassic jako usługę no i automatycznie się restartuje zazwyczaj jeżeli zostanie nieoczekiwanie zamknięta.
Tym niemniej nie jest to wygodne rozwiązania i od oprogramowania z tyle kasy można by się spodziewać, że takich problemów powodować nie będzie
(właściwie mamy 5 serwerów chyba z 9 różnych baz w tym z 5 na firebirdzie i tylko z pps-em kłopoty), serwer stoi na win 7 prof x64, ale chyba będę musiał przerzucić na w2003 server,
dołączam loga
Do końca roku? Obiecanki cacanki...
W PPS problem z UDF jest mi znany i mam świadomość, że to nie jest wina systemu FB, tylko KS.
UDF jest z definicji związany z FB
CytujUDF jest z definicji związany z FBW teorii, w zasadzie masz rację ALE przerobiłem to w praktyce - było tak jak napisałem - przejście z FB na Oracle, potwierdzenie takich samych problemów jakie były na FB, powrót z oracla do FB, aktualizacja, zanik problemów i około rok bezawaryjnej pracy. Ciekawe w takim razie CO były przyczyną? Zaczyna mnie to coraz bardziej zastanawiać...
może migracja była nieudana?
Wyrzuci błąd Ora-... i inne stanowiska/sesje tego nie zauważą.