Wpisanie danych instalacji OF w module Admin (numer instalcji krotki i dlugi)
Nie mam pojęcia o czym do mnie mówisz. Przepraszam za to ale nie wiem o co chodzi.
Zeby się rozliczać z NFZ musisz od NFZ dostać "konto" do rozliczeń czyli numerek swojej instalacji z ktorej wysylasz dane
(to sa dwa numerki, krotki i dlugi) oraz konto email z ktorego wysylasz raporty i adres konta na ktore wysylasz
Te dane uzupelniasz w programie zeby moc robic wysylki do NFZ (ew wystarczy tylko numer instalacji a maile z raportami
mozesz słać recznie z programu pocztowego)
Komorki organizacyjne powinny sie zaimportowac z umowy z NFZ
Jeżeli chodzi o Listę jednostek organizacyjnych to mam pusto.
A umowe z NFZ zaimportowales ?
Jezeli masz pusto to wypelnij dane o Jednostkach organizacyjnych i lokalizacji wg wpisu do rejestru wojewody
Po wczytaniu pliku umowy napewno masz zaimportowane komorki organizacyjne (Rozliczenia->Różne->Miejsca zakontraktowane z NFZ)
Przed wpisywaniem pierwszych swiadczen proponuje jeszcze porobic odpowiednie
ustawienia w BUMie (Rozliczenia->Slowinki->Baza uslug medycznych)
Co masz na myśli? Usługi mam widoczne wszystkie więc co mam zmieniać?
nie wiem jak to wyglada przy twoim zakresie swiadczen ale np w przypadku poradn ispecjalistycznych (AOS)
mozesz sobie tam zdefiniowac limity dla porad tak zeby np nie przekraczac czestosci porady kompleksowej
ktora wolno robic tylk oraz na rok
mozna tam tez poustawiac parametry dla FV takie jak np jednostka miary i PKWiU dla poszczegolnych produktow
pozdrawiam
EDIT: zapomnialem ze spory dzial dt rozliczen w zakresie świadczenia pielęgnacyjne i opiekuńcze w ramach opieki długoterminowej
jest jednak na tym forum :-D
http://forumpps.pl/index.php?board=36.0