Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Paweł pisze, że podajemy każdy dzień oddzielnie.
Pytanie tylko do niego czy w Opiece długoterminowej są jakieś icd-9? Jeśli tak to musisz sobie usiąść przy katalogu icd-9 z osobami które udzielają świadczeń i wybrać te co Was dotyczą.
I teraz zależy jak sobie zorganizujecie pracę. Czy będziesz wprowadzał usługi z dokumentacji medycznej pacjenta, czy podobnie jak niektórzy praktykują utowrzysz sobie listy/tabele gdzie będzie Ci ktoś wpisywał niezbędne dane a Ty potem będziesz z tego wprowadzał do komputera.
Następne pytanie do Pawła czy w rodzaju świadczenia podaje się leczenie stacjonarne. Jeśli tak ja nigdy takie świadczenia nie wporwadzałem, więc niech ktoś inny się na ten temat wypowie.
wpółczuję Ci...
Cytat: mpi w Stycznia 29, 2011, 10:15:55 amPaweł pisze, że podajemy każdy dzień oddzielnie.Piszę o świadczeniach, które robię. Podaję każdy dzień osobno, gdyż w świadczeniach wykonywane w warunkach domowych nie mogą łączyć się z leczeniem szpitalnym. I w przypadku weryfikacji wyrzuci mi cały miesiąc zam,iast kilku dni tylko.Cytat: mpi w Stycznia 29, 2011, 10:15:55 amPytanie tylko do niego czy w Opiece długoterminowej są jakieś icd-9? Jeśli tak to musisz sobie usiąść przy katalogu icd-9 z osobami które udzielają świadczeń i wybrać te co Was dotyczą.Jakieś tam na pewno są. Ale wielu nie ma. Jakaś opieka pielęgniarska, monitorowanie pacjenta czy jakieś drobne zabiegi - to wszystko znajdziesz. Trzeba po prostu odpalić sobie słownik ICD9 5.9 i poszukać sobie kody.Cytat: mpi w Stycznia 29, 2011, 10:15:55 amI teraz zależy jak sobie zorganizujecie pracę. Czy będziesz wprowadzał usługi z dokumentacji medycznej pacjenta, czy podobnie jak niektórzy praktykują utowrzysz sobie listy/tabele gdzie będzie Ci ktoś wpisywał niezbędne dane a Ty potem będziesz z tego wprowadzał do komputera.Tutaj upierałbym się przy tym, jak pisze mpi , żeby dawali Ci jakąś listę. Bo jak będzie odczytywał to wszystko z dokumentacji pacjenta to przy ewentualnej kontroli i jakichś nieprawidłowości to Ty będziesz wszystkiemu winny.Cytat: mpi w Stycznia 29, 2011, 10:15:55 amNastępne pytanie do Pawła czy w rodzaju świadczenia podaje się leczenie stacjonarne. Jeśli tak ja nigdy takie świadczenia nie wporwadzałem, więc niech ktoś inny się na ten temat wypowie.Wszystko zależy jak ma ustawione w umowie. Z nowych zasad wynika, że idzie jako leczenie stacjonarne a wtedy musisz podać tryby przyjęcia, wypisu oraz nr księgi głównej.Cytat: mpi w Stycznia 29, 2011, 10:15:55 amwpółczuję Ci... E tam, nie przesadzajmy.
Cytat: mpi w Stycznia 29, 2011, 10:15:55 amI teraz zależy jak sobie zorganizujecie pracę. Czy będziesz wprowadzał usługi z dokumentacji medycznej pacjenta, czy podobnie jak niektórzy praktykują utowrzysz sobie listy/tabele gdzie będzie Ci ktoś wpisywał niezbędne dane a Ty potem będziesz z tego wprowadzał do komputera.Tutaj upierałbym się przy tym, jak pisze mpi , żeby dawali Ci jakąś listę. Bo jak będzie odczytywał to wszystko z dokumentacji pacjenta to przy ewentualnej kontroli i jakichś nieprawidłowości to Ty będziesz wszystkiemu winny.
Faktycznie przy wypisywaniu świadczeń jest trochę to pomotane. Niewiele z tego rozumiem. Moje pytanie jest następujące czy muszę logować się na każdego lekarza z osobna przy świadczeniach czy to mogę z konta administratora wypisywać?Tam dalej w świadczeniach jednostkowych niby jest jaki to pracownik medyczny itd.CytujCytat: mpi w Stycznia 29, 2011, 10:15:55 amI teraz zależy jak sobie zorganizujecie pracę. Czy będziesz wprowadzał usługi z dokumentacji medycznej pacjenta, czy podobnie jak niektórzy praktykują utowrzysz sobie listy/tabele gdzie będzie Ci ktoś wpisywał niezbędne dane a Ty potem będziesz z tego wprowadzał do komputera.Tutaj upierałbym się przy tym, jak pisze mpi , żeby dawali Ci jakąś listę. Bo jak będzie odczytywał to wszystko z dokumentacji pacjenta to przy ewentualnej kontroli i jakichś nieprawidłowości to Ty będziesz wszystkiemu winny.Jaką listę? Mam tylko dokumentację medyczną a i tak lekarzom nie chce się wypisać tego u wszystkich bo sami siebie teraz odczytać nie mogą... Paradoks
Szkoda że temat przepadł...
Jak to możliwe? Jedyne co może odpowiadać zleceniu w opiece jest to karta od lekarza z potwierdzeniem że taki pacjent nadaje się na oddział...
Czyli co? Pacjenci z ulicy przychodzą i kładą się na oddział?
Cytat: devgron w Lutego 01, 2011, 23:27:25 pmJak to możliwe? Jedyne co może odpowiadać zleceniu w opiece jest to karta od lekarza z potwierdzeniem że taki pacjent nadaje się na oddział... czyli skierowanie znaczy?