Je??li o mnie chodzi to na koniec wczorajszego dnia iuda??o mi sie "rozkminiÄ?" kt??ry plik co zawiera niestety po "wpakowaniu" wszystkiego do bazy z plik??w *.txt tez zrobi?? siÄ? bajzel i ca??a baza nadaje sie do wykopania na szczÄ???cie mam kopie. wiec niestety ale nic siÄ? od tej strony nie zmieni??o, chyba ??e kto?? jeszcze przeforsuje ten wÄ?tek i bÄ?dzie wiedzia?? jak to zrobiÄ? ??eby zadzia??a??o:)
Juz ci mialem pisac ze potestuje niedlugo import to dam znac jak dziala ale czytam twojego P.S.a
P.S. w zasadzie wszystko siedzi w pliku o liczbie 039 ale po imporcie i tak baa jest za bardzo przemielona. Tak, ??e jak dla mnei to uwaga z takim zabiegiem szanowni Pa??stwo - zrobiÄ? kopie zanim sie to zacznie robiÄ?.
Pozdrawiam.
i .. i juz wiem w czym blad !
za duzo kolega kombinuje !
jak wczytasz samo 039 to bedzie burdel .. no bo skad PPS ma sie dowiedziec o innych danych ktore sa w innych plikach wyplutych przaz P?ša skoro mu ich nie dajesz ..
proponuje sprobowac na czystej bazie PPSa zaimportowac migracje z katalogu gdzie beda wszystkie pliki *.txt z migracji P?š. PPS sam wie co i z ktorych ma zaczytac !
u mnie najwiekszy problem na poczatku roku jak probowalem byl z tym ze ja musialem polaczyc w PPSie 4 bazy z osobnych P?šow ... nie do zrealizowania ..
ale uwczesne wersje PPSa i na jednej mi sie potrafily wylozyc .. wczytalem np moja najwieksza baze (AOS,STM) to wszystkie swiadczenia przypisalo do jednego lekarza POZ ... ktory zadnego z nich nigdy nie robil ..
moze teraz jest lepiej !
za jakis czas moze potestuje bo planuje zakup 1 pojedynczej licencji PPSa i wrzuceniu tam wszystkich staroci w celu ewentualnych korekt z NFZ za lata ubiegle
pozdrawiam