Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tylko, że mam te świadczenia pod jedną umowę podpięte i nie mogę sobie wybrać, że w danej chwili chcę robić lekarza a nie pielęgniarki szkolne. Może nfz będzie musiał wygenerować nowe umowy i wystarczy je zaimportować? Niestety SZOI w K-P będzie na chodzie dopiero jutro, więc teraz nic nie sprawdzę.Kolejna niepokojąca rzecz jaką zauważyłem to to, że po stworzeniu raportu statystycznego i wygenerowaniu odpowiedniego pliku, status raportu mam Utworzony zamiast Wysłany. Ktoś też tak ma?
4. Kateg.: Rozliczenia Menu.: Rejestracje->ŚwiadczeniaOpis: Dodano nowe wersje formatów rapstat2010.xls oraz ambulatoryjny2010.xls. Obsługa nowych formatów (zarówno eksportu jak i importu) zostanie dodana w wersji 2010.05.1.0 systemu zaplanowanej na drugą połowę listopada, tak aby wszyscy użytkownicy systemu mogli zaimportować dane jeszcze w formatach obowiązujących w październiku 2010 roku.
w changeloga chyba nie.Cytuj4. Kateg.: Rozliczenia Menu.: Rejestracje->ŚwiadczeniaOpis: Dodano nowe wersje formatów rapstat2010.xls oraz ambulatoryjny2010.xls. Obsługa nowych formatów (zarówno eksportu jak i importu) zostanie dodana w wersji 2010.05.1.0 systemu zaplanowanej na drugą połowę listopada, tak aby wszyscy użytkownicy systemu mogli zaimportować dane jeszcze w formatach obowiązujących w październiku 2010 roku.
Kolejna niepokojąca rzecz jaką zauważyłem to to, że po stworzeniu raportu statystycznego i wygenerowaniu odpowiedniego pliku, status raportu mam Utworzony zamiast Wysłany. Ktoś też tak ma?
bart - to przerzuć go do katalogu w windowsie tego, gdzie domyślnie jest masa *.dll'ów, może zatrybi. Chyba system32 zdaje się.
A wracając do tych zarządzeń uchylających wcześniejsze zarządzenia. Jaka obowiązuje w końcu tabela aktualnych kodów icd10 zaliczających się do grupy "chorób układu krążenia i cukrzycy"? Bo skoro anulowano poprzednie zarządzenie to jednocześnie chyba anulowano te kody okrojone co Kopacz wprowadziła.
A to całe zamieszanie jak wynika z uzasadnienia z zarządzenia 66/2010 to przez nas (świadczeniodawców - prawdopodobnie PZ):
U nas jest wersja SZOI 2010.04.2.390 i dzisiaj ukazał się komunikat:W związku z problemami technicznymi związanymi z funkcjonowaniem aplikacji internetowych w dniu dzisiejszym tj. 2.11.2010r. o godzinie 16:00 nastąpi przerwa w działaniu aplikacji, przerwa potrwa do 3.11.2010r. do godzin porannych. Z powstałe utrudnienia przepraszamy.