Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Ja mam tylko jeden błąd w lecznictwie szpitalnym, około 20 w specjalistyce za to przy rehabilitacji to chyba zastanie mnie zima (brak procedur ICD 9 za rok 2007 a i jeszcze brak bazy danych).Pozdrawiam.
Witam.Czy takie świadczenie trzeba jeszcze korygować??
Witam, w szoi za 2007r znalazłam błąd, niezgodne kody icd 10 i 9. U mnie w PPS kody były dobre. Za tę usługę nie mieliśmy zapłacone, więc usunęłam ją w PPS i wysłąłam w raporcie. W raporcie zwrotnym : 150463 Błąd produktu 3702003 Brak pozycji korygowanej. I teraz nie wiem co dalej. Załączam załącznik i proszę o podpowiedź, pozdrawiam
W ramach poprawek 2007-2009 muszę poprawić podstawę ubezpieczenia z "ubezpieczony" na "ubezpieczony na podstawie przepisów o koordynacji (UE)". Jaki jest najprostszy sposób ? bo gdy chcę to poprawić w karcie pacjenta to PPS wyświetla komunikat że nie można dodać uprawnienia na podstawie przepisów o koordynacji do pacjenta z uprawnieniami innymi niż UE. Należy dodać nowego pacjenta do kartoteki pacjentów z uprawnieniami UE. Czy w związku z tym muszę wykasować tego pacjenta i wpisać od nowa z prawidłową podstawą ubezpieczenia czy można to zrobić w inny sposób ? Co stanie się ze świadczeniami gdy wykasuję ego pacjenta trzeba wpisać wszystko od nowa ?
zadzwoń do swojego Oddziału - może coś źle zweryfikowali