collapse

Reklama

Autor Wątek: Gie??da pomys????w - Kamsoft cd.  (Przeczytany 10342 razy)

Offline Bartosz

• Ekspert
  • Pomógł? 178
  • Kujawsko-Pomorski OW NFZ/Konsultant IT/KK
Gie??da pomys????w - Kamsoft cd.
« dnia: Marca 27, 2008, 22:40:43 pm »
KontynuujÄ?c wÄ?tek ze starego forum:
http://ghost.nazwa.pl/forum_swd/viewtopic.php?p=1394&sid=688d0a625dd2ae707a67464f5e6e0434
Pod kilku mailach wys??anych do dzia??u handlowego i brak odpowiedzi. Postanowi??em telefonicznie zdobyÄ? has??o do swojego konta. Jakie zdziwienie Pani by??o po co mi has??o i do czego. Ale by??em bardzo upierdliwy dosta??em w ko??cu swoje has??o. Gdy wreszcie siÄ? zalogowa??em zobaczy??em pora??ajÄ?cÄ? ilo??Ä? propozycji – jednÄ?: Umo??liwienie zapamiÄ?tywania ostatnio wybranego sposobu wyszukiwania. Doda??em kilka pomys????w i my??lÄ? ze jeden z najwa??niejszych: wyrzucenie wygaszacza ekranu i programu pilot lub przynajmniej mo??liwo??ci ich wy??Ä?czenia z poziomu PPSa. Automatycznie pomys??y nie sÄ? dodawane go g??osowanie, muszÄ? przej??Ä? przez klawiaturÄ? jakiego?? cenzora. Jestem ciekawy czy siÄ? pojawi pomys?? usuniÄ?cia wygaszacza.
Pomys??y mo??na tak??e dodawaÄ? z PPSa  Aktualizacje -> Zam??w aktualizacjÄ? licencji -> w przeglÄ?darce internetowej -> produkty -> Dodaj zg??oszenie serwisowe -> zg??o?? jako pomys??.

Czy mo??e kto?? dodawa?? ju?? jakie?? pomys??y?
Pozdrawiam
Bartosz

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
    • NZOZ "ARS MEDICA" Przychodnia Lekarska
Odp: Gie??da pomys????w - Kamsoft cd.
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2008, 08:07:54 am »
Ja r??wnie?? nie mogÄ? siÄ? doprosiÄ? drogÄ? mailowÄ? o has??o, wiÄ?c chyba te?? zadzwoniÄ? i bÄ?dÄ? bardzo przekonujÄ?cy;). Wiem, ??e nie prÄ?dko zacznÄ? wykorzystywaÄ? pomys??y, ale mo??e warto tutaj je wpisywaÄ? aby mieÄ? gotowÄ? listÄ??

Dla mnie jednÄ? z wa??niejszych rzeczy jest modyfikacja wy??wietlania raportu zwrotnego tak aby mo??na by??o wyeksportowaÄ? ubytki do excela. Ka??da pozycja powinna zawieraÄ? przyczynÄ? nieuznania deklaracji, np. zgon, nowa deklaracja w innej przychodni (jakiej).
Niby mo??na usunÄ?Ä? wiele deklaracji jednocze??nie z poziomu raportu zwrotnego, ale co z tego skoro nie ma p????niej w raporcie ??ladu po tym. Wystarczy??oby chocia?? rozwiÄ?zanie z SWD (chyba kolor zmienia?? siÄ? na zielono albo pojawia??a siÄ? ikonka).
Aha i jeszcze jedna sprawa. Jak siÄ? wycofa b??Ä?dne deklaracje to oczywi??cie mo??na je zobaczyÄ? w wycofanych deklaracjach, ale nie wiadomo co by??o podstawÄ? wycofania, wiÄ?c powinna tu byÄ? informacja, np. do jakiej przychodni przeni??s?? siÄ? wcze??niej pacjent.

Je??eli chodzi o wygaszacz to jest kilka sposob??w aby siÄ? go pozbyÄ? ale przewa??nie do czasu aktualizacji. Ja u siebie z powodzeniem blokujÄ? jego uruchamianie za pomocÄ? firewalla (comodo).

Update:
Mi te?? wreszcie uda??o siÄ? otrzymaÄ? has??o. WyglÄ?da na to, ??e dawno nikt z kamsoftu tam nie zaglÄ?da??. Umie??ci??em swojÄ? propozycjÄ? dotyczÄ?cÄ? raport??w zwrotnych. Dodam jeszcze tylko, ??e ka??dy u??ytkownik ma tam 10 punkt??w na miesiÄ?c do rozdysponowania, ale biorÄ?c pod uwagÄ?, ??e od sierpnia 2007 jest tylko jedna propozycja, z kt??rÄ? nic siÄ? nie dzieje to nie warto tam nic pisaÄ? i g??osowaÄ? (aczkolwiek bÄ?dÄ? zaglÄ?daÄ? tam regularnie - mo??e co?? siÄ? zmieni:)).
« Ostatnia zmiana: Marca 28, 2008, 13:15:06 pm wysłana przez michalszym »
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline j00ls

• Global Moderator
  • Super Specjalista
  • Pomógł? 11
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 28, 2008, 15:51:07 pm »
Ja r??wnie?? nie mogÄ? siÄ? doprosiÄ? drogÄ? mailowÄ? o has??o, wiÄ?c chyba te?? zadzwoniÄ? i bÄ?dÄ? bardzo przekonujÄ?cy;).

Ja oby??em siÄ? bez telefonu - kliknÄ???em na PILOTa, odpali??em jaki?? programik typu asterisks reveal (zabijcie nie pamiÄ?tam jaki, historia sprzed p???? roku) i kaza??em odkryÄ? mu pole z gwiazdeczkami. Hase??ko na talerzu.

SwojÄ? drogÄ?, je??li has??o mo??na zdobyÄ? przez telefon, to gratulacje kamsoft! Mitnick by??by dumny, zn??w ma racjÄ?. Pozdro
gbak:finishing, closing, and going home

Offline Bartosz

• Ekspert
  • Pomógł? 178
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 28, 2008, 17:42:01 pm »
Ja oby??em siÄ? bez telefonu - kliknÄ???em na PILOTa, odpali??em jaki?? programik typu asterisks reveal (zabijcie nie pamiÄ?tam jaki, historia sprzed p???? roku) i kaza??em odkryÄ? mu pole z gwiazdeczkami. Hase??ko na talerzu.

U??y??em pierwszy program kt??ry ukaza?? mi siÄ? w google i dzia??a.
link do programu: http://www.nirsoft.net/utils/astlog.html
Wystarczy rozpakowaÄ? i uruchomiÄ?.
Pozdrawiam
Bartosz

Offline Bartosz

• Ekspert
  • Pomógł? 178
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 28, 2008, 22:09:19 pm »
Z Systemu KS-PARTNER (http://partner.kamsoft.pl/ks-partner/servlet/auth/flogin) zniknÄ???a mo??liwo??Ä? dokupienia licencji na ukrycie informacji finansowych.

"Dodano nowe uprawnienie o nazwie KWOTY. Brak tego uprawnienia powoduje ukrycie przed operatorem systemu wszystkich informacji finansowych w oknach, do kt??rych ma dostÄ?p np. brak informacji o cenie punktu i warto??ci refundacji na karcie pozycji rozliczeniowej. W celu aktywowania tej funkcjonalno??ci nale??y w dziale handlowym KAMSOFT zam??wiÄ? rozszerzenie licencji o opcjÄ? ukrywania kwot przed nieuprawnionymi operatorami w cenie 200 z??otych netto dla ca??ej licencji."

Za tÄ? cenÄ? to nie wiem kto siÄ? na to rzuci,a po drugie wszystkie informacje na temat finans??w ??wiadczeniodawc??w sÄ? podane do publicznej wiadomo??ci na stronach OW NFZ w informatorach o umowach - http://aplikacje.nfz.gov.pl/umowy/Search.aspx?OW=02 . Czy??by dodatkowa mo??liwo??Ä? nie cieszy??a siÄ? popularno??ciÄ??
Pozdrawiam
Bartosz

Offline j00ls

• Global Moderator
  • Super Specjalista
  • Pomógł? 11
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 01, 2008, 14:33:33 pm »
ProponujÄ?, by za??o??yÄ? w??asny dzia?? Gie??da pomys????w, w kt??rym sami dopracujemy to co nas najbardziej nÄ?ka i czego najbardziej potrzebujemy. NastÄ?pnie kto?? z grupy uderza z wnioskiem do gie??dy kamsoftu -  wszyscy g??osujemy i teoretycznie mo??emy spodziewaÄ? siÄ? modyfikacji programu. Trzeba jednak wziÄ?Ä? pod uwagÄ?, ??e znaleziony b??Ä?d to nie to samo, co pomys?? na zmianÄ? funkcjonalno??ci programu, tak ??eby??my siÄ? nie rozdrabniali.

michalszym - w pe??ni popieram modyfikacjÄ? raportu zwrotnego deklaracji, kolorki sÄ? ok, niemniej wola??bym jaki?? filtr, kt??rym mo??na by odseparowaÄ? poszczeg??lne rodzaje b??Ä?d??w oraz  mo??liwo??Ä? hurtowego zaznaczania wybranych deklaracji celem np. wycofania + dodanie przyczyny, najlepiej automatycznie z opisu kategorii b??Ä?du (np. zgon, itp).

ps. mi tylko 2 razu uda??o sie zalogowaÄ? do gie??dy kamsoftu - kiedy bym nie pr??bowa?? - trwa przerwa techniczna!

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 02, 2008, 12:04:02 pm »
j00ls popieram tw??j pomys??. Trzeba siÄ? jednak przygotowaÄ? na to ??e je??eli Kamsoftowa GP zacznie dzia??aÄ? i jaki?? nasz pomys?? z forum zostanie zrealizowany to trzeba bÄ?dzie za niego zap??aciÄ? jako dodatkowÄ? opcjÄ?:).

Przemek, je??eli ju?? ci przywr??cÄ? normalny dostÄ?p do netu to m??g??by?? za??o??yÄ? wspomniany nowy dzia??.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline Bartosz

• Ekspert
  • Pomógł? 178
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 07, 2008, 17:14:48 pm »
Dzisiaj wszed??em na gie??dÄ? pomys????w (http://gp.kamsoft.pl/Welcome.aspx?action=logout) i o dziwo co?? sie ruszy??o, jest kilka propozycji, kt??re zosta??y podane pod g??osowanie.
Pozdrawiam
Bartosz

Offline j00ls

• Global Moderator
  • Super Specjalista
  • Pomógł? 11
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 09, 2008, 08:22:13 am »
Do dzie??a! Ja odda??em komplet punkt??w na ulepszenie wy??wietlania raport??w zwrotnych  by michalszym!

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 09, 2008, 09:57:17 am »
DziÄ?ki wielkie za wszystkie g??osy:). Ciekawe ile trzeba bÄ?dzie czekaÄ? na wprowadzenie ulepszenia, kt??re wygra;)
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline ŁukaszN

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 11, 2008, 23:56:08 pm »
Ja r??wnie?? popieram pomys?? aby nieco zmodyfikowaÄ? raporty zwrotne. Przede wszystkim dodaÄ? mo??liwo??Ä? odfiltrowania b??Ä?d??w ze wzglÄ?du na miejsce wykonania us??ugi. W szpitalu, w kt??rym pracujÄ?, wysy??amy po kilkana??cie tysiÄ?cy ??wiadcze?? miesiÄ?cznie i zdarza siÄ?, ??e nieraz przychodzi kilkaset b??Ä?d??w i naprawdÄ? jest ogromnym problem aby sekretarki na oddzia??ach, kt??re wprowadzajÄ? kupony mog??y zidentyfikowaÄ? swoje b??Ä?dy. Aby je poprawiÄ? przeglÄ?dajÄ? po kolei ka??dy b??Ä?d.

Ponadto znaczÄ?co u??atwi??oby pracÄ?, je??li kamsoft dorobi??by mo??liwo??Ä? komunikacji z nfz bezpo??rednio z samego ppsa.

I trzecia moja propozycja, my??lÄ? i?? wiele szpitali boryka siÄ? z tym problemem. A mianowicie rozliczanie pacjent??w z prze??omu roku. Hospitalizacja rozpoczÄ?ta np w grudniu 2007 a zako??czy??a sie w 2008. Kamsoft powinien dodaÄ? w programie mo??liwo??Ä? wyboru miesiÄ?ca rozliczeniowego, tak jak to by??o w pakiecie ??wiadczeniodawcy. W ppsie w tej chwili nie ma mo??liwo??ci aby taki pobyt rozliczyÄ?, bynajmniej w w pomorskim NFZcie.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 12, 2008, 11:44:27 am »
W szpitalu, w kt??rym pracujÄ?, wysy??amy po kilkana??cie tysiÄ?cy ??wiadcze?? miesiÄ?cznie i zdarza siÄ?, ??e nieraz przychodzi kilkaset b??Ä?d??w

KurczÄ? to naprawdÄ? ostro tyle b??Ä?d??w. U mnie to za trzy miesiÄ?ce to ze trzy razy mniej jest b??Ä?d??w. I wiÄ?kszo??Ä? to wnioski o rozliczenie pacjent??w. To co wy tam robicie? Na pa??Ä? wysy??acie??

Aby je poprawiÄ? przeglÄ?dajÄ? po kolei ka??dy b??Ä?d.

A nie mo??na do excela wyciÄ?gnÄ?Ä? i wydrukowaÄ?? Przecie?? tam sÄ? przy ka??dej pozycji wyszczeg??lnione b??Ä?dy.

A mianowicie rozliczanie pacjent??w z prze??omu roku. Hospitalizacja rozpoczÄ?ta np w grudniu 2007 a zako??czy??a sie w 2008

Ja rozwiÄ?za??em to w ten spos??b, ??e ??wiadczenia wykonane w grudniu wys??a??em w PPS-ie z 2007 a wykonane w styczniu w nowym na 2008 i nie by??o ??adnego problemu z rozliczeniem tego.
Takie rozliczenie skonsultowa??em z osobÄ? weryfikujÄ?cÄ? w Funduszu.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2008, 12:12:20 pm wysłana przez pav »

Offline ŁukaszN

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 12, 2008, 13:19:17 pm »

KurczÄ? to naprawdÄ? ostro tyle b??Ä?d??w. U mnie to za trzy miesiÄ?ce to ze trzy razy mniej jest b??Ä?d??w. I wiÄ?kszo??Ä? to wnioski o rozliczenie pacjent??w. To co wy tam robicie? Na pa??Ä? wysy??acie??

No jest na razie tych b??Ä?d??w sporo. Dopiero zaczynamy przygodÄ? z PPSem. 18 sekretarek na oddzia??ach wpisuje, wiec p??ki dobrze siÄ? nie nauczÄ? programu nie uniknie siÄ? tych b??Ä?d??w.Tym bardziej ze dopiero w po??owie marca nam NFZ wystawi?? elektroniczne umowy wiec niewiele czasu by??o na wpisanie zaleg??ych 3 miesiÄ?cy.

A nie mo??na do excela wyciÄ?gnÄ?Ä? i wydrukowaÄ?? Przecie?? tam sÄ? przy ka??dej pozycji wyszczeg??lnione b??Ä?dy.

Mo??na, ale nie rozwiÄ?zuje to problemu. zagdza siÄ?, ??e b??Ä?dy sÄ? wyszczeg??lnione, ale nie wiadomo, kt??ry b??Ä?d dotyczy jakiej kom??rki. A wiadomo ze sekretarka z jednego oddzia??u nie bÄ?dzie poprawia??a b??Ä?d??w innej :)

Ja rozwiÄ?za??em to w ten spos??b, ??e ??wiadczenia wykonane w grudniu wys??a??em w PPS-ie z 2007 a wykonane w styczniu w nowym na 2008 i nie by??o ??adnego problemu z rozliczeniem tego.
Takie rozliczenie skonsultowa??em z osobÄ? weryfikujÄ?cÄ? w Funduszu.

Pav a w jakim jeste?? oddziale?
My te?? konsultowali??my w Funduszu i niestety powiedziano nam, i?? nale??y rozliczyÄ? ca??Ä? hospitalizacjÄ? pacjenta na podstawie nowej umowy nawet gdy pobyt rozpoczÄ??? siÄ? w grudniu. A tego sie w ppsie zrobiÄ? nie da:(

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 12, 2008, 13:38:46 pm »

Mo??na, ale nie rozwiÄ?zuje to problemu. zagdza siÄ?, ??e b??Ä?dy sÄ? wyszczeg??lnione, ale nie wiadomo, kt??ry b??Ä?d dotyczy jakiej kom??rki. A wiadomo ze sekretarka z jednego oddzia??u nie bÄ?dzie poprawia??a b??Ä?d??w innej :)

Wchodzisz w wykonane us??ugi, zaznaczasz odrzucone, wyciÄ?gasz do excela a tam ju?? masz wszystko: miejsce wykonania, produkt, opis b??Ä?du....

Pav a w jakim jeste?? oddziale?

ZOW.
Nawet teraz jak otrzymali??my potwierdzone wnioski o rozliczenie pacjenta to czÄ???Ä? ??wiadcze?? mam w starym a cze??Ä? w nowym PPS-ie i wysy??am w r????nych raportach i nie ma problemu.

A co do wpisywania ??wiadcze?? przez sekretarki na oddzia??ach to chyba nie jest najlepszy pomys??. Nie lepiej kupiÄ? system informatyczny obejmujÄ?cy ca??y szpital? Wtedy te?? na oddzia??ach wszystko wpisujÄ?. U mnie strawdza siÄ? tylko braki, na oddzia??ach uzupe??niajÄ?. Wszystko wyciÄ?ga siÄ? excela, sprawdza pod kÄ?tem rozliczenia i wrzuca siÄ? do jednego PPS-a. Przynajmniej nie wychodzÄ? p????niej bzdury.

Offline ŁukaszN

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 12, 2008, 13:56:09 pm »
No wydawaÄ? by siÄ? mog??o, ??e tak jak m??wisz jest logicznie, ale w pomorskim niestety nie mo??emy tak zrobic.
Ten sam problem by?? ju?? kiedy??, jeszcze za czas??w jak by?? pakiet. Nie wiem czy pracowa??e?? wcze??niej na pakiecie? Wasz fundusz obs??uguje kamsoft czy sygnity? Bo w funduszach obs??ugiwanych przez kamsoft jest taka mo??liwo??Ä? ??eby rozliczaÄ? te z grudnia na starej umowie. W pakiecie mia??e?? mo??liwo??Ä? wyboru okresu rozliczeniowego. I nawet je??li us??uga by??a wykonana w starym roku, a wybra??e?? okres rozliczeniowy np stycze?? to mia??e?? mo??liwo??Ä? wyboru produkt??w z nowej umowy. Ale to te?? po d??ugich walkach wtedy jeszce computerland wprowadzi?? tÄ? mo??liwo??Ä? w pakiecie.

Je??li chodzi o sekretarki to w tej chwili mamy taki okres przej??ciowy. Jeste??my w trakcie wdra??ania nowego zintegrowanego systemu informatycznego w szpitalu. Po jego wdro??eniu (mam nadzieje od przyszlego roku) bÄ?dzie tak jak m??wisz. Rapstatem bÄ?dziemy zaczytywaÄ? dane do ppsa. No ale p??ki co trzeba siÄ? pomÄ?czyÄ? w taki spos??b...

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 558
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3152 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 30.

[Pokaż zapytania]