Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jestem przekonany, ze rodzice masowo nie zglaszaja dzieci do ubezpieczenia (nie ma nawet tego jak udowodnic).
P.S2 Znam kilka osob, ktore wiem na 100%, ze od kilku ladnych miesiecy nie sa ubezpieczeni
Trzeba brać pod uwagę, że aby dziecko było ubezpieczone wcale nie trzeba lecieś do ZUS-u.Wystarczyło wyrobić sobie legitymację rodzinną i zakład pracy w tym momencie zgłasza dziecko do ubezpieczenia.
Ostatnio: problem waga="B" kod="50301047" opis="Data dokumentu potwierdzającego inne uprawnienie wcześniejsza niż 1.01.1999r." "Dziecko" z 93 roku, dałam datę dokumentu równą dacie urodzenia.Czy jest jakaś ustawa o tym mówiąca? Jakiś termin początkowy uprawnienia "I" ?Maluch z 2003 roku przeszedł.Co z tym zrobić? Poradźcie ,proszę.Pozdrawiam - egol
Próbuję dzieciaki przepchnąć w raporcie i ciągle coś nie tak.Ostatnio: problem waga="B" kod="50301047" opis="Data dokumentu potwierdzającego inne uprawnienie wcześniejsza niż 1.01.1999r." "Dziecko" z 93 roku, dałam datę dokumentu równą dacie urodzenia.Czy jest jakaś ustawa o tym mówiąca? Jakiś termin początkowy uprawnienia "I" ?Maluch z 2003 roku przeszedł.
Dzieci do lat 18 mają prawo do korzystania ze świadczeć na mocy ustawy i powinni być bezwględnie przyjmowane "