Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
A może ktoś zna odpowiedź na problem pojawiający się przy pacjencie ubezp. na podst EKUZ. Chodzi o to, że mam przy pacjencie adres z kodem pocztowym w Polsce i adres zza granicy też z kodem pocztowym. Odrzucone świadczenie z widniejącym komunikatem to: "brak adresu w miejscu zamieszkania Pacjenta". Czy spotkaliście się z czymś takim?
Brak kodu pocztowego w adresie przebywania w Polsce
Adres powinno wpisywać się przy dokumencie ubezpieczenia w miejscu:Adres w państwie stałego zamieszkania
A co zrobić, jeżeli nie ma ulicy, jeżeli jest tylko numer domu , bez numeru lokalu?Ja już kompletnie nie mam siły , i EKUZ i poświadczenie 106 wraca mi kolejny raz z tym samym błędem- Brak adresu w państwie stałego zamieszkania-- mimo ze mam tam wypełnione.
Trzeba:1. Usunąć PESEL obecnego pacjenta.2. Dodać nowego pacjenta.3. Tytuł ubezpieczenia tylko "na podstawie przepisów o koordynacji"