Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Zachodniopomorski Oddział Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia w Szczecinie informuje, iż w przesłanych przez Państwa w 2009 r. raportach statystycznych znajdują się usługi medyczne udzielone pacjentom dla których została niezasadnie wykazana skala Barthel lub jej poziom jest niewłaściwy dla wykazanych w przedmiotowych raportach usług szczegółowych.W związku z powyższym prosimy o skorygowanie raportów statystycznych stosownie do załączonego wykazu usług w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27.01.2010r.W przypadku braku dostarczenia korekt w wymaganym terminie usługi zostaną zakwestionowane i zostanie wystawiona nota na kwotę nienależnych środków finansowych.Jednocześnie przypominamy o wymogu przedstawiania sprawozdań z wykonanych usług w sposób prawidłowy i rzetelny w celu wyeliminowania przypadków naruszania przez świadczeniodawców zasad przekazywania informacji o udzielonych świadczeniach.
Jeszcze raz wysłać raport statystyczny? I później już go nie rozliczać czy jak?
To ja już czegoś nie czaje, jak u was wprowadzane są świadczenia z gruźlicy?Czy wpisujecie coś w "Wynik analizy Bathel". NIE !Czym jest pole zakwalifikowany obok pola "Wynik analizy Barthel"? Czy ono ma coś związanego z gruźlicą? NIE !Pola w "Efekt udzielanych świadczeń w Programie profilaktyki gruźlicy" tutaj na pewno trzeba zaznaczyć to co wyjdzie według punktów (na ankiecie jest taka podziałka) TAK ! ale to nie są chyba punkty Barthel?Pytania zrodziły się bo analizowałem, które świadczenia zostały wykazane jako błędne.Wyszło mi że te co miały coś wpisane w "Wynik analizy Barthel" a nie zaznaczony ptaszek w "Efektach" tak jak na screenie w poprzednim poście. Nawet jeśli ptaszek jest w "Efektach" i wynik Barthel jest wpisany to też zostało wykazane jako błędne.Te które nic nie miały wpisane w Barthel i nie miały przy żadnym polu ptaszka w Efektach NIE są wykazane jako błędne.Ja już nie wiem jak to ma być wypełniane. Załączam pustą kartę, może ktoś zaznaczyć co i jak powinno być wypełniane w przypadku świadczeń profilaktyki gruźlicy?
Dotyczy też pielęgniarki POZ, kwalifikacja taka sama tylko próg punktowy inny.
@ManiooNa screenie masz zaznaczony praszek w 2 polu, czy pole 1 nie musi być również zaznaczone że skorzystał.Ja wiem że jak się zakwalifikował do umiarkowanej grupy to logiczne jest że wziął udział w programie, ale tak na wszelki wypadek pytam...I teraz pytanie czy da się to jakoś hurtowo poprawić? Czyli hurtowo poprawić to co zostało wpisane w Wynik analizy barthel?Poprawa polega na wyczyszczeniu :]