Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Je??li wiecie jakie stawki za te us??ugi sÄ? w zachodniopomorskim ( lub innym woj.) to podpowiedzcie mi.
Witam.1) Przestudiowa??em te przemy??lenia ale wciÄ??? niewiele mi to m??wi.Chcia??bym zapytaÄ? czy np. dobrym rozwiÄ?zaniem by??oby zaproponowanie lekarzom konkretnÄ? cenÄ? za jedno ??wiadczenie, np. my??la??em o zaproponowaniu 50 groszy za wklepanie jednego ??wiadczenia, porady bo przecie?? ka??dego pacjenta musimy wklepaÄ? do PPS-a, prawda ? P????niej na podstawie tego tworzymy raport statystyczny. Czy kto?? z Was takÄ? formÄ? rozliczenia stosuje ? Dowiedzia??em siÄ? w??a??nie ??e w Szczecinie jest firma kt??ra liczy sobie 0,50z?? netto za punkt. Domy??lam siÄ? ??e ten "punkt" to chyba wprowadzone 1 ??wiadczenie do PPS-a. Co o tym sÄ?dzicie?
2) Mam teraz pytanie techniczne. Przeczyta??em ju?? na naszym forum wiadomo??ci o tych raportach ale czy dobrze to rozumiem ? Aby rozliczyÄ? stomatologa musimy do PPS-a wklepaÄ? ka??dego przyjetego pacjenta jako ??wiadczenie. Na podstawie tych danych tworzymy p????niej raport wykonanych ??wiadcze?? (statystyczny), czy tak? Odno??nie raportu rozliczeniowego - to tworzymy go na podstawie umowy, czy tak. Zakontraktowane ??wiadczenia mno??ymy przez liczbÄ? punkt??w i cenÄ? za punkt ?
3) Jak siÄ? rozlicza dermatologa ? Co siÄ? sk??ada do funduszu i w jakiej formie? Co nale??y wklepaÄ? do PPS-a ? Nie mogÄ? w tej kwestii zanle??Ä? rozporzÄ?dzenia.
Kto nie ryzkuje ten nie ma ;-)
Qde chetnie bym popracowal 0,5z?? (juz niewazne czy netto czy brutto ;-) za 1 pkt rozliczeniowy :-D
Ja biore 2 z?? za pacjenta - rehabilitacja ambulatoryjna.
8-10h roboty ok 250 pacjent??w