wprowadzajÄ?c ??wiadczenia POZ i AOS mo??na korzystaÄ? z przycisku NastÄ?pny chcÄ?c przej??Ä? do wpisywania kolejnego ??wiadczenia dla innego pacjenta. Otwiera siÄ? okno i przy minimalnych ruchach ??atwo mo??na wpisaÄ? kolejnego pacjenta... itd.
Zdarza siÄ?, ??e operator musi odej??Ä? od kompa "na chwilkÄ?" i zostawia przygotowane do wprowadzenia kolejnego ??wiadczenia okno w "gotowo??ci bojowej". System zazwyczaj w miÄ?dzyczasie odpala funkcjÄ? autowylogowania i aby kontynuowaÄ? dalszÄ? pracÄ? trzeba siÄ? najpierw zalogowaÄ?
Meritum Problemu:
Zdarzy??o mi siÄ? raz anulowaÄ? pozostawione przez operatora okienko przy wprowadzaniu POZ. Zalogowa??em siÄ? na Niego i poniewa?? potrzebowa??em co?? spr. w KS-PPS anulowa??em pozostawione przez Niego okno.
Efekt by?? taki, ??e jedno ze ??wiadcze?? POZ sprawozdawane SWX'em by??o niekompletne, tzn. w module Rozliczenia > ?šwiadczenia by??o to ??wiadczenie ale bez do??Ä?czonego produktu.
RozwiÄ?zaniem by??o to ??e w module POZ usunÄ???em wpis i doda??em ponownie.
Na poziomie AOS r??wnie?? mia??em kiedy?? niekompletny wpis i podejrzewam ??e operator pozostawi?? okno aby wpisaÄ? kolejnego pacjenta, a kiedy wr??ci?? kontynuowaÄ? pracÄ? zgubi?? wÄ?tek i anulowa?? okno aby sprawdziÄ? na kt??rym nazwisku przerwa??.
CZY MIELI?šCIE TEGO TYPU SYTUACJÄ?. Czy wprowadzajÄ?c ??wiadczenia pacjent??w czy w POZ czy AOS zdarzy??o siÄ? WAM zostawiaÄ? okno dla wpisu kolejnego ??wiadczenia i w jaki?? spos??b generowa??y siÄ? Wam niekompletne wpisy - brak produkt??w dla jakich?? ??wiadcze??.
Problem nie jest powtarzalny, u mnie wystÄ?pi?? z tego co pamiÄ?tam dwa razy. nie zwraca??em na to wiÄ?kszej uwagi poprawiajÄ?c wpisy, natomiast teraz wstawi??em stanowisko do rejestracji i przy codziennych wpisach PielÄ?gniarki notorycznie zostawiajÄ? okienko w gotowo??ci wpisu.
Kamsoft doradzi?? abym wy??Ä?czy?? autowylogowanie ale nie do ko??ca mnie to przekonuje.
ProszÄ? o info je??li mieli??cie tego typu sytuacjÄ?
Pozdrawiam