Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
wysłalismy kilku przykładowych pacjentów i wszedzie tam gdzie było badanie plus kamień wszystko poprzechodziło,mamy problem z pacjentką gdzie jest pakiet badanie (x1),kamieiń( każdy x 0,8) oraz jedno wypełnienie ze znieczuleniem....wyrzuciło nam błąd dotyczący kamienia pt;"wpółwystępowanie świadczeń,których nie można sumować w tym samym czasie",za to pakiet badanie,znieczulenia i wypełnienie przeszło....o co może chodzić?
Cytat: Gabinet2013 w Kwietnia 29, 2023, 11:07:45 amwysłalismy kilku przykładowych pacjentów i wszedzie tam gdzie było badanie plus kamień wszystko poprzechodziło,mamy problem z pacjentką gdzie jest pakiet badanie (x1),kamieiń( każdy x 0,8) oraz jedno wypełnienie ze znieczuleniem....wyrzuciło nam błąd dotyczący kamienia pt;"wpółwystępowanie świadczeń,których nie można sumować w tym samym czasie",za to pakiet badanie,znieczulenia i wypełnienie przeszło....o co może chodzić?Weryfikacja na błędzie spowodowana właśnie znieczuleniem do wypełnienia, błąd zgłoszony w NFZ
Cytat: DominikCz w Kwietnia 29, 2023, 15:01:04 pmCytat: Gabinet2013 w Kwietnia 29, 2023, 11:07:45 amwysłalismy kilku przykładowych pacjentów i wszedzie tam gdzie było badanie plus kamień wszystko poprzechodziło,mamy problem z pacjentką gdzie jest pakiet badanie (x1),kamieiń( każdy x 0,8) oraz jedno wypełnienie ze znieczuleniem....wyrzuciło nam błąd dotyczący kamienia pt;"wpółwystępowanie świadczeń,których nie można sumować w tym samym czasie",za to pakiet badanie,znieczulenia i wypełnienie przeszło....o co może chodzić?Weryfikacja na błędzie spowodowana właśnie znieczuleniem do wypełnienia, błąd zgłoszony w NFZWitam ponownie,czyli można tak sprawozdawać i czekać na naprawienie błędu ze strony nfz i wtedy przejdą te procedury co wróciły z błędem?
CytujW opolskim wrzucili stomatologom taki dokument z przykładami...Fajnie że coś wrzucili ale nie są to konkrety jakich bym się spodziewał np. mam na jednej wizycie dwa pakiety jedno z nich to badanie ST33 lub ST34 - i moje pytanie rozliczamy dwa pakiety czy w drugim pakiecie już jest badanie ??Badanie rozliczamy tylko wtedy jak jest wykonane samo lub z "nie pakietowymi" świadczeniami ?
W opolskim wrzucili stomatologom taki dokument z przykładami...
Cytat: DominikCz w Kwietnia 28, 2023, 20:34:26 pmCytujW opolskim wrzucili stomatologom taki dokument z przykładami...Fajnie że coś wrzucili ale nie są to konkrety jakich bym się spodziewał np. mam na jednej wizycie dwa pakiety jedno z nich to badanie ST33 lub ST34 - i moje pytanie rozliczamy dwa pakiety czy w drugim pakiecie już jest badanie ??Badanie rozliczamy tylko wtedy jak jest wykonane samo lub z "nie pakietowymi" świadczeniami ?A z czego wynika że badanie tylko samo bez innych pakietów?
Podobno badanie można już lączyc z innymi pakietami. Zmieniają zdanie z dnia na dzień i co oddzial to inaczej interpretują. Ja mam problem w somedzie. Jak i gdzie znalezc/ ustawić te współczynniki ? Bo o ile dzieci 1,5 wyskakuje automatycznie to 0.8 przy pakiecie juz nie wiem. Grzebie i grzebie w programie i nie mogę znalezc
Cytat: foti w Kwietnia 29, 2023, 16:43:17 pmCytat: DominikCz w Kwietnia 28, 2023, 20:34:26 pmCytujW opolskim wrzucili stomatologom taki dokument z przykładami...Fajnie że coś wrzucili ale nie są to konkrety jakich bym się spodziewał np. mam na jednej wizycie dwa pakiety jedno z nich to badanie ST33 lub ST34 - i moje pytanie rozliczamy dwa pakiety czy w drugim pakiecie już jest badanie ??Badanie rozliczamy tylko wtedy jak jest wykonane samo lub z "nie pakietowymi" świadczeniami ?tylko,że w opisie pakiety st30 nie ma badania...przynajmniej ja tak doczytałamA z czego wynika że badanie tylko samo bez innych pakietów?$13 pkt 6 zarządzania, interpretacja jest taka jak są dwa pakiety na wizycie np. 23.0101 i 23.1601x4 to w wycenie 23.1601 zawiera już się badanie Badanie wykazujemy tylko samo lub z świadczeniami nie pakietowymiTak twierdzą w moim NFZ,
Cytat: DominikCz w Kwietnia 28, 2023, 20:34:26 pmCytujW opolskim wrzucili stomatologom taki dokument z przykładami...Fajnie że coś wrzucili ale nie są to konkrety jakich bym się spodziewał np. mam na jednej wizycie dwa pakiety jedno z nich to badanie ST33 lub ST34 - i moje pytanie rozliczamy dwa pakiety czy w drugim pakiecie już jest badanie ??Badanie rozliczamy tylko wtedy jak jest wykonane samo lub z "nie pakietowymi" świadczeniami ?tylko,że w opisie pakiety st30 nie ma badania...przynajmniej ja tak doczytałamA z czego wynika że badanie tylko samo bez innych pakietów?
Wpisz w taryfa 0.8