Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Na SZOI pojawił się komunikat, że będą przesunięcia w ramach limitów co miesiąc.
Cytat: Paweł w Kwietnia 28, 2023, 14:24:07 pmNa SZOI pojawił się komunikat, że będą przesunięcia w ramach limitów co miesiąc.Czyli co miesiąc aneksowanie? A przesunięcia na jakiej zasadzie że jeśli gdzieś będzie wykonanie ponad limit a w drugim zakresie nie wyrobi limitu to część limitu gdzie miesiąc nie został wyrobiony przechodzi na zakres gdzie jest wykonany ponad limit, czy jakaś opcja na szoi będzie by sobie przesuwać między zakresami?edit:Jest nowa wersja KS-PPS poprawiająca liczenie krotności przy WKW*WKR
Cytat: Nyahaha w Kwietnia 28, 2023, 14:52:13 pmCytat: Paweł w Kwietnia 28, 2023, 14:24:07 pmNa SZOI pojawił się komunikat, że będą przesunięcia w ramach limitów co miesiąc.Czyli co miesiąc aneksowanie? A przesunięcia na jakiej zasadzie że jeśli gdzieś będzie wykonanie ponad limit a w drugim zakresie nie wyrobi limitu to część limitu gdzie miesiąc nie został wyrobiony przechodzi na zakres gdzie jest wykonany ponad limit, czy jakaś opcja na szoi będzie by sobie przesuwać między zakresami?edit:Jest nowa wersja KS-PPS poprawiająca liczenie krotności przy WKW*WKRw wielkopolsce powiedzieli dwa dni temu ,że nic nie bedzie samo przechodziło....coś mi się przewidziało dziś w interneci,tylko nie pamiętam gdzie,że będzie w maju jakies webinarium,wktórym mają wytłumaczyć zawiłości tego cudownego systemu....Mam pytanie jak zrobię nadróbki z tych pakietów to jak mam wnioskować o zapłacenie za nie?Mam jeszcze jedno pytanie,co to jest to magiczne WKW,WKR( jakie jest rozszerzenie tych skórtów?),bo powiem szczerze ,ze jakiś czas temu przestaliśmy nadążać za tymi wszystkimi nowinkami nfzowymi...?p.s. miłej majówki:)
To dlaczego w Kamsofcie mi powiedziano ze mam oba kody wkw i wkr wrzucac do drugiego i dalszych pakietow?
W opolskim wrzucili stomatologom taki dokument z przykładami...
Cytat: Gabinet2013 w Kwietnia 28, 2023, 17:03:13 pmCytat: Nyahaha w Kwietnia 28, 2023, 14:52:13 pmDziękuję:)Cytat: Paweł w Kwietnia 28, 2023, 14:24:07 pmNa SZOI pojawił się komunikat, że będą przesunięcia w ramach limitów co miesiąc.Czyli co miesiąc aneksowanie? A przesunięcia na jakiej zasadzie że jeśli gdzieś będzie wykonanie ponad limit a w drugim zakresie nie wyrobi limitu to część limitu gdzie miesiąc nie został wyrobiony przechodzi na zakres gdzie jest wykonany ponad limit, czy jakaś opcja na szoi będzie by sobie przesuwać między zakresami?dziękiedit:Jest nowa wersja KS-PPS poprawiająca liczenie krotności przy WKW*WKRw wielkopolsce powiedzieli dwa dni temu ,że nic nie bedzie samo przechodziło....coś mi się przewidziało dziś w interneci,tylko nie pamiętam gdzie,że będzie w maju jakies webinarium,wktórym mają wytłumaczyć zawiłości tego cudownego systemu....Mam pytanie jak zrobię nadróbki z tych pakietów to jak mam wnioskować o zapłacenie za nie?Mam jeszcze jedno pytanie,co to jest to magiczne WKW,WKR( jakie jest rozszerzenie tych skórtów?),bo powiem szczerze ,ze jakiś czas temu przestaliśmy nadążać za tymi wszystkimi nowinkami nfzowymi...?p.s. miłej majówki:)WKW - kod specjalnego rozliczenia dla dzieciaków do 18 roku życia, każde świadczenie mnoży wtedy x1,5WKR - to akurat jest ten nowy kod co przelicza na 0,8 każdą usługę a używa się go wtedy gdy masz więcej niż 1 pakiet i tylko na pakietach o niższej wartości powiedzmy mamy 3 pakiety różne lub powtarzające się to na najwyżej punktowanym pakiecie nie używasz kodu WKR a na pozostałych już tak, w przypadku dwóch takich samych pakietów tego samego dnia czy tak samo punktowanych to jeden z nich dajemy na 0,8.
Cytat: Nyahaha w Kwietnia 28, 2023, 14:52:13 pmDziękuję:)Cytat: Paweł w Kwietnia 28, 2023, 14:24:07 pmNa SZOI pojawił się komunikat, że będą przesunięcia w ramach limitów co miesiąc.Czyli co miesiąc aneksowanie? A przesunięcia na jakiej zasadzie że jeśli gdzieś będzie wykonanie ponad limit a w drugim zakresie nie wyrobi limitu to część limitu gdzie miesiąc nie został wyrobiony przechodzi na zakres gdzie jest wykonany ponad limit, czy jakaś opcja na szoi będzie by sobie przesuwać między zakresami?dziękiedit:Jest nowa wersja KS-PPS poprawiająca liczenie krotności przy WKW*WKRw wielkopolsce powiedzieli dwa dni temu ,że nic nie bedzie samo przechodziło....coś mi się przewidziało dziś w interneci,tylko nie pamiętam gdzie,że będzie w maju jakies webinarium,wktórym mają wytłumaczyć zawiłości tego cudownego systemu....Mam pytanie jak zrobię nadróbki z tych pakietów to jak mam wnioskować o zapłacenie za nie?Mam jeszcze jedno pytanie,co to jest to magiczne WKW,WKR( jakie jest rozszerzenie tych skórtów?),bo powiem szczerze ,ze jakiś czas temu przestaliśmy nadążać za tymi wszystkimi nowinkami nfzowymi...?p.s. miłej majówki:)
Dziękuję:)Cytat: Paweł w Kwietnia 28, 2023, 14:24:07 pmNa SZOI pojawił się komunikat, że będą przesunięcia w ramach limitów co miesiąc.Czyli co miesiąc aneksowanie? A przesunięcia na jakiej zasadzie że jeśli gdzieś będzie wykonanie ponad limit a w drugim zakresie nie wyrobi limitu to część limitu gdzie miesiąc nie został wyrobiony przechodzi na zakres gdzie jest wykonany ponad limit, czy jakaś opcja na szoi będzie by sobie przesuwać między zakresami?dziękiedit:Jest nowa wersja KS-PPS poprawiająca liczenie krotności przy WKW*WKR
czesc, czy ktoś z kolegów ma wersje excel załączników do tego zarządzenia, tj, ZARZĄDZENIE NR 60/2023/DSOZi może udostępnić