Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
jeżeli są dwa pakiety u dziecka to jeden idzie z krotnością 1,5 (czyli jeżeli coś kosztuje 100 pkt to idzie za 100 pkt) i kodem WKW.Drugi (powiedzmy za 100 pkt) idzie z krotnością 1,2 (bo 1,5 * 0,8 = 1,2) (czyli za 100 * 1,2 = 120 pkt)i z dwoma kodami - WKW + WKR.Tak?
Ja z kolei mam pytanie czy jeżeli robimy ekstrakcję z nacięciem ropnia to czy potrzebujemy dwóch znieczuleń...
A ponadto rozbiję na dwie wizyty w tym samym dniu dwa różne ID błędu nie ma
Rozbicie wizyty czyli macie na myśli że z inną datą procedura jednostkowa wykazana i z inną datą procedura pakietowa wykazana?
Cytat: frodo w Kwietnia 24, 2023, 20:44:15 pmMam takie wątpliwości: czy w ramach jednej wizyty będzie można rozliczyć jednocześnie procedury i pakiety , wszak to różne zakresy. A może będzie trzeba rozbijać wizytę na dwie ale czy tak można jednego dnia?Jasne, że będzie można. Różne zakresy nie mają tu znaczenia.
Mam takie wątpliwości: czy w ramach jednej wizyty będzie można rozliczyć jednocześnie procedury i pakiety , wszak to różne zakresy. A może będzie trzeba rozbijać wizytę na dwie ale czy tak można jednego dnia?
Jutro napiszę co i jak, dziś podniosłem wersję wizyt i wysłałem jeszcze raz do weryfikacji zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję że weryfikacje nie działają odpowiednio
Cytat: Paweł w Kwietnia 24, 2023, 20:51:10 pmCytat: frodo w Kwietnia 24, 2023, 20:44:15 pmMam takie wątpliwości: czy w ramach jednej wizyty będzie można rozliczyć jednocześnie procedury i pakiety , wszak to różne zakresy. A może będzie trzeba rozbijać wizytę na dwie ale czy tak można jednego dnia?Jasne, że będzie można. Różne zakresy nie mają tu znaczenia.