Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wg mnie jako świadczenia
Nigdy nie zajmowałem się rozliczaniem AOS a przy budżecie powierzonym w POZ trochę z tego AOS jest rozwiązań. Mam przykładowe pytanie. Badanie CRP. Limit dla populacji 10tys. pacjentów to 700 badań. Zakładając, że pacjentów w wieku 0-6 mam 365 to limit dla mojej przychodni wynosi ok. 25. Jeżeli zrobię 25 tych badań i prawidłowo je sprawozdam to NFZ zapłaci za wszystkie. Jeżeli zrobię np. 30 to NFZ i tak zapłaci tylko za 25 tych badań nawet jeżeli np. innego rodzaju badań (np. B12) nie wykonam w ogóle albo w mniejszej liczbie niż wynosi limit? Podsumowując czy będę mógł sobie jakoś przesuwać środki między badaniami czy nie.
Świadczenia są również z załączniku 21 gdzie są świadczenia sprawozdawanie m.in. komunikatem SWIAD więcwg mnie te świadczenia w ten sposób wysyłamy.Powinno to się odbyć przy interpretacji wyniku.Zastanawiam się czy razem ze świadczeniem np WItamina B12 powinna pójść zwykła porada w "miejscu" oraz czy będą wymagać procedur icd9 podpiętych do świadczeń (na wszelki wypadek dodam).
Też podpiąłem i będziemy robić usługi dla każdego badania plus porada. Chyba , że kamsoft coś wymyśli.Jakie icd9 dałeś do strep testu? U72?Jakie do szybkiego CRP? I81?Cytat: doktor w Lipca 06, 2022, 13:37:48 pmŚwiadczenia są również z załączniku 21 gdzie są świadczenia sprawozdawanie m.in. komunikatem SWIAD więcwg mnie te świadczenia w ten sposób wysyłamy.Powinno to się odbyć przy interpretacji wyniku.Zastanawiam się czy razem ze świadczeniem np WItamina B12 powinna pójść zwykła porada w "miejscu" oraz czy będą wymagać procedur icd9 podpiętych do świadczeń (na wszelki wypadek dodam).
... a jak lekarz zleci badanie, pacjent je wykona i nie przyjdzie na poradę to co? Nie zaraportujesz wykonania badania? Poniesiesz koszty bez wynagrodzenia?
K-P zamieściło instrukcję
dzięki za odpowiedzi. Kolejne pytanie powiązane. Czy ktoś ma doświadczenie CRP - szybki test ilościowy czy strep-testami? Czy możecie polecić jakieś konkretne urządzenia do wykonywania takich testów w POZ tak aby nie zbankrutować przy cenach podanych przez NFZ?